Počasí 2025

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?)
10.3.2025 18:52

Před čtrnácti dny -20°C a ńyní +20°C, tomu se říká klasické středoevropské klima. A co řekl předseda ovocnářské unie Ludvík minulý týden? Situace z předchozího roku se nebude opakovat. V tuto dobu kvetly na jižní Moravě meruňky, kdežto letos je vegetace díky studenému únoru opožděná. Výrazně to nezmění ani nadcházející relativně vysoké teploty.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 91.196 (?), 6.3.2025 11:31

Luna se s vodou paktuje, buď ji tlačí, nebo táhne, takže nejpozději v půli března cosi padne. Chytnout toho co nejvíc do nádob - to je třeba, většina setí a výsadby se šponuje na startovní čáře, tak ať je další běh bez výraznějších škobrtnutícheeky! A ty velké, dějinotvorné události, které nám umí otrávit životenlightened? Moje Láska vždycky říká: Tato, ono to nějak dopadne... SPCH

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 6.3.2025 13:07

Máte na mysli tu naprostou zkázu nákladního vlaku v Hustopečích nad Bečvou, pane SPCH? Takového jedu, co se dostalo do země a spodních vod, to je hotová katastrofa. V posledních dnech hořel i les někde na Pelhřimovsku, tak doufám, že se panu PP nic nestalo. Požárů různých objektů je také dost, to máte pravdu. Doufám, že se to s tím deštěm otočí, sudy jsou prázdné.

host - 91.196 (?), 6.3.2025 13:59

I to i támle to...wink. Mě vždy hořkobolně pobaví info o nenaměření ničehož škodlivého a zároveň varování před otevíráním oken a větrání v okolíblush. Asi se už nedovíme, nebo s nejméně půlstoletým zpožděním co se na nás sypalo v časech minulých. O reakci organismu vypovídá množení lipomů pod kůží, rozvrkočené štítné žlázy, zamlklá těhotenství, zbytky antikoncepce, léků, fetů ve vodě, mikroplasty VŠUDE... No, nakládá si lidstvo, ač ateista, tak krom snahy žít podle Desatera přikláním se k teorii o Očistci na Zemi, SPCH.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.142 (?), 6.3.2025 18:22

Vztahuju to k zdejší délce, šířce a výšce. Vždycky jsem závistivě četl návody v moudrých knihách "vyséváme již začátkem března". Podle mně není nic zmeškáno. Doposud v noci stále mrzlo k -5. -6. stupňům. Jestli je sucho jinde neposoudím, na Křemešníku přestala téct voda ze studánky. Na polích pomaloučku začínají osychat špičky brázd. Když přejdu zahradu, nalepí se mi na boty kilo malty. Doteď ještě nešlo rozhrabat krtince. S přihlédnutím k zdravotnímu stavu začínám pomalu cosi ořezávat a stříhat, babička hrabe trávník. Nelíbí se mi ty dlouhé periody absloutně čisté oblohy bez jakékoliv oblačnosti.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2079) - 168.103 (?), 6.3.2025 18:56

Tady v ČB za posledních 7 týdnů 7 milimetrů srážek. Štěstí, že jsem letos nevypustil IBC kontejnery, tak mám zásobu 2m3 z minulého roku.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 10.3.2025 18:52

Před čtrnácti dny -20°C a ńyní +20°C, tomu se říká klasické středoevropské klima. A co řekl předseda ovocnářské unie Ludvík minulý týden? Situace z předchozího roku se nebude opakovat. V tuto dobu kvetly na jižní Moravě meruňky, kdežto letos je vegetace díky studenému únoru opožděná. Výrazně to nezmění ani nadcházející relativně vysoké teploty.

host - 213.87 (?), 10.3.2025 19:14

Přes den +20°C v tričku a v noci mrzne. Dneska už mě to fakt naštvalo, Aladin +8°C, ráno čumím na teploměr Tmin zase 0°C. Takže meruňky podle Ludvíka letos nenastydnou, fajn. smiley MH

host - 91.196 (?), 10.3.2025 20:13

Čas po 20 hodině, venku krásný zahradnický déšť tak, až se sklípek plicní tetelícheeky. Zahraniční písek je srážen k zemi spolu s pylem lísek. Tímto jsem poklonu dnešnímu počasí vysek, dobrou mějte si noc, třebas v posteliwink, SPCH.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz