Jak to vidíte tento rok, pánové Waltře, SPCH, MH, PP a jiní? Půdní sucho sice ještě není, ale deficit srážek už je veliký. Tady snad letos ještě nepršelo. Nemám žádné informace o tom, že by měla přijít nějaká změna.
Není třeba dělat si poznámky, jak kdy bylo, pane Petře. Postačí využít archiv in-pocasi.cz. Jsou v něm uložena data teplot, větru, množství srážek v mm, konkrétních stanic ČHMÚ za desítky let, den po dni, měsíc po měsíci. Na těch datech při porovnání je opravdu vidět teplotní změna, která nás provází.Walter
Jó to jsem ještě žil-cit.z písně Jiřího Suchého. Zvědavost mi nedá-i přes střelu v půli čela-abych se neptal, zda mráz škůdce zdeptá, jestli se slimák spolu s hrabošem chytili kde? Snad za uchem a vyvedli se mimo hříště a vzali ssebou taky klíště? Uvidíme, uslyšíme, děli slepý s hluchým a vykročili, SPCH.
Nedělejte si marné naděje, pane SPCH. Klimatická změna nedá zahynouti žádným škůdcům, spíš naopak. Díky, pane Waltře, za ten průzkum teplot v minulých letech. Co bylo, bylo, dávno tomu.
Jak to vidíte tento rok, pánové Waltře, SPCH, MH, PP a jiní? Půdní sucho sice ještě není, ale deficit srážek už je veliký. Tady snad letos ještě nepršelo. Nemám žádné informace o tom, že by měla přijít nějaká změna.
Co oko dovidí, nos docítí a ucho doslechne. Světoví a místní giganti prorokovali pro jisté děje různé časové termíny-tam jeden : 24 hodin, tu druhý : Příštích čtrnáct dní rozhodne...Je ta zahradničina mnohdy sisyfovská, ale v každém z Nás je asi kus dědy Komárka?! SPCH P.S.: Jenom mně přijde zvláštní, že v naší malé krásné zemi jaksi častěji puknou požáry? Jde jen o dojem, páchá to ten syčák Náhoda, nebo?