Počasí 2024
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 208.138 (?) 9.6.2024 21:35
Blednu závistí. Ovšem jsem si vědom toho, že kdo nehledá, nemůže najít. Což je můj případ: v podstatě jsem na chalupě neopustil zahradu. Vyžaduje spoustu údržby stávajícího a já ještě k tomu mám nové nápady.
Je to jasné: nemám dost silnou motivaci na ty houby vyrazit. Vlastně je to ještě horší: na zahradě mi vyrostlo nejmíň na jedno jídlo žampionů. Jenže jsem tam byl sám a já tomu vaření nebyl ochoten ten čas věnovat. No, mořná i proto, že žampióny moc nemusím.
Milan
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 212.219 (?), 17.4.2024 20:59
Mrazy tady jsou i nejsou větší. Podle toho jestli bude v noci vyjasnění a bezvětří. Bohužel to není 50/50 jestli bude nebo nebude, ale už mi to připadá že během každé chladné epizody tento stav nastane přesně v noci, přesněji přetočení a utišení větru ze SZ na JZ, a přes den se klidně zase zatáhne a spustí se 40km/h fičák. Stačí když se tohle nestane a nic nezmrzne. MH
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 21.4.2024 17:27
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 208.138 (?), 9.6.2024 21:35
Blednu závistí. Ovšem jsem si vědom toho, že kdo nehledá, nemůže najít. Což je můj případ: v podstatě jsem na chalupě neopustil zahradu. Vyžaduje spoustu údržby stávajícího a já ještě k tomu mám nové nápady.
Je to jasné: nemám dost silnou motivaci na ty houby vyrazit. Vlastně je to ještě horší: na zahradě mi vyrostlo nejmíň na jedno jídlo žampionů. Jenže jsem tam byl sám a já tomu vaření nebyl ochoten ten čas věnovat. No, mořná i proto, že žampióny moc nemusím.
Milan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 9.183 (?), 9.6.2024 22:36
"Což je můj případ: v podstatě jsem na chalupě neopustil zahradu. Vyžaduje spoustu údržby stávajícího a já ještě k tomu mám nové nápady."
Tak to někdy dopadne. Člověk se dobrovolně stane otrokem své zahrady...
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 208.138 (?), 10.6.2024 11:16
Dá se to i obrátit: zahrada se stane náplní života a hlavní radostí. Záleží jen na tom, jak to kdo vnímá. Já zatím naprosto pozitivně. Pokud by se to změnilo, není problém přehodit výhybku třeba k modelům letadel. To klíčové slovo je "dobrovolné".
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 9.142 (?), 10.6.2024 14:59
Ano, je to krásný bukolický pohled na zahradu zaplněnou vším okrasným a jedlým. Jenže to tak možná na webovém obrázku. V praxi je to tak, že co nezlikvidují mrazy, zlikviduje monilie, kadeřavost a padlí, co nesežerou slimáci, sežerou kosi a kvíčaly, to ostatní okouše srnec. Takže já začínám trochu pochybovat, zda to úsilí vynaložené na neúspěšnou likvidaci všech predátorů má nějaký rozumný smysl. Ta radost z vlastního pěstování a sklizně výpěstků se ztrácí a mění ve stres, co zase najdu při příjezdu na zahradu zdevastované. Fakt mně to baví stále míň.
|
|
|
|
|
|
|
|