A nestane sa Vam, ze nakusnu bobulky, ktore sa dotykaju sietky? Vrecka mam od Vas a minuly rok to bol na niektorych odrodach (napr. Nero) dost velky problem. Tento rok som si dal pozor, aby vrecka boli co najviac nacechrane a co najmenej sa dotykali strapca. To samozrejme pri rozmeroch vrecka je mozne len pri odrodach s mensimi strapcami - Nero, Eszter,... Pridal som k tomu lapaky na osy z PET s obratenym hrdlom a zatial to funguje velmi dobre, poskodenie je minimalne.
Na Vostorgu robievam prebierku lebo preplodzuje, kvoli vreckam nepreberam cele strapce ale kazdy strapec osobitne prestriham na 1/2 az 1/3 povodnej velkosti. Potom sa aj po naliati bobul do vrecka vojde. Dlhodobo to ale nevidim ako riesenie, vreckoval som teraz aj klasicke europske ale odolnejsie Onyx, Rhea a tam tie strapce su tak velke, ze sa vrecka nacechrat nedaju, dost tesne obopinaju strapec.
Inak ten Vostorg som skusal ponechat aj nevreckovany, lebo sa pise, ze nanho osy nejdu. V porovnani s inymi nezasackovanymi odrodami, ktore by osi zozrali uplne si viedol vcelku dobre, ale poskodenie bolo aj tak velmi vysoke, takze nabuduce budem musiet vreckovat. Mozno ale zavazilo aj to, ze to pre osy boli jedine pristupne strapce, kedze vsetky ostatne boli zavreckovane.
P. Kotrle, predpokladam z Vasich vyjadreni, ze vrecka uz ani nikdy nebudete dodavat? Inak, mali Ste nejaky dovod neobjednavat vacsie rozmery vreciek alebo sa proste nevyrabaju?