Ochrana rašící révy před májovými mrazíky
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 107.253 (?), 6.5.2011 7:53
Pomohla jsem si bílou netkanou textilií - dneska je ještě všude šedivec, zítra už by mrznout nemělo, až ji odkryji, tak napíši, jak dopadla..Mám jen pár hlav, tak jsem si tu práci dala. ZT.
|
|
|
|
|
|
|
host - 146.115 (?), 8.5.2011 19:53
Já jsem koupila před 14 dny sazeničky, za ty dva týdny to vypadalo, že se krásně chytily. A tento týden hrůza, celé rostlinky jsou zčernalé. Zahradník mi říkal, že je šance, že to přežijí, jaký je váš názor? A co doporučujete, má se to nějak ostříhat? Díky za každou radu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 242.159 (?), 9.5.2011 7:15
Taky bych řekl že přežijí. Réva za několik dní až týdnů vyrazí z podoček, které nebývají dobře vidět. Rostlině by se ve výsledku nemělo nic zvláštního stát, ale určitě se letos nedočkáte tak silného výhonu jako kdyby byl vypěstován z hlavního očka. Jinak řečeno ztratí se tak skoro jeden rok do doby než z révy můžete čekat úrodu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 123.215 (?), 12.5.2012 10:41
zdravým všechny vinaře ať laiky tak i profesionály, letos jsem si pořídil 25 sazenic vinné révy (pravokořených), mnoho druhů stím že uvidím co mi tu půjde (300m.n.m) zbytek bych skusil postupem času přeočkovat, včera jsme tu měli pěknou bouřku s lijákem a dnes +12°c takže doufám že předpovědi s mrazíkama se nevyplní, jelikož u některých sazenic jsou až 10cm výhony tak bych se bál aby je mrazíky nepoškodily
zdravý vás Lukáš
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|