pisete, ze ted je idealni cas..a to i pro lonskou a predlonskou vysazenou revu?nebo se to tyka jen jiz starsich a radne zakorenelych starych rostlin? díky M
Tak dnes je krásně.Konečně jsem se byl podívat co s révou udělal mráz.Z 3m prutů(?) je půlka scvrklá, tak asi zmrzla.Doufám že už to nebude pokračovat.Je to normální?Loni mi všechny rostliny zmrzly až k roubu a musel jsem je zapěstovat znovu.
Dal jsem do tepla pár kořenáčků ve kterých jsem měl nezasazené pravokořené sazenice z loňského roku. Stály venku jen tak na záhonku na mrazu, zmrzlé na kost (nejvíce -15°C), ani nebyly přihrnuté zeminou, a byl jsem zvědavý zda přežily. Koncem roku jsem je pro zajímavost dal do místnosti a obrašily všechny.
pisete, ze ted je idealni cas..a to i pro lonskou a predlonskou vysazenou revu?nebo se to tyka jen jiz starsich a radne zakorenelych starych rostlin? díky M
Týká se to zimního řezu, který se provádí za účelem obnovy plodonosného obrostu. U mladých rostlin se tentýž řez provádí za účelem zapěstování budoucího tvaru révového keře. A to je asi i váš případ.