Co vaše réva?

host - 161.236 (?)
19.10.2010 8:49

Ešte sa vrátim k plesniam u mladých sadeníc. V tomto roku mi veľmi trpeli niektoré interšpecifické novinky-zakorenené rezky. Viaceré uhynuli, jedna z nich vďaka listom spáleným perenospórou ani nemala možnosť zdrevnatieť, takže pravdepodobne vymrzne. To sa starému koreňu nestane. Keď som zakladal vinohrádok s Dunajom, Dornfelderom a Nitrou, boli suché léta a napriek tomu s plesňou problémy a problémy. Vtedy som netušil, že existuje Pinotin či Marquette. Zrejme je na vine aj blízkosť starého vinohradu, kde sa cez 30 rokov striekalo všetkým možným. Spóry húb už sú asi rezistentné a na likvidáciu ich vegetatívneho štádia sú potrebné stále novšie chemikálie.

Prajem pohodový deň!  Paľo.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 18.10.2010 7:49
Jak jsem již zde psal několikrát, Kodrjanka letos i vloni totální propad. Připojuji své poznatky a musím konstatovat že mladé keře jsou na tom lépe. Hlavy na pergole starší tří let jsem ostříhal cca na metrový kmínek, a každopádně ji nechám tak na osm oček, na pergolu ji nepotáhnu již vůbec. Mirek

host - 161.236 (?), 19.10.2010 8:49

Ešte sa vrátim k plesniam u mladých sadeníc. V tomto roku mi veľmi trpeli niektoré interšpecifické novinky-zakorenené rezky. Viaceré uhynuli, jedna z nich vďaka listom spáleným perenospórou ani nemala možnosť zdrevnatieť, takže pravdepodobne vymrzne. To sa starému koreňu nestane. Keď som zakladal vinohrádok s Dunajom, Dornfelderom a Nitrou, boli suché léta a napriek tomu s plesňou problémy a problémy. Vtedy som netušil, že existuje Pinotin či Marquette. Zrejme je na vine aj blízkosť starého vinohradu, kde sa cez 30 rokov striekalo všetkým možným. Spóry húb už sú asi rezistentné a na likvidáciu ich vegetatívneho štádia sú potrebné stále novšie chemikálie.

Prajem pohodový deň!  Paľo.

host - 155.12 (?), 31.10.2010 18:18

Mám na přátele "stolní vinaře" dotaz, dnes jsem si všiml jakoby nalévajícíchse pupenů na vyzrálých letorostech. Je to proces vyzrávání pupenů nebo oteplení zblblo révu? Něčeho podobného jsem si všiml i na rybízu nebo broskvoních. Mirek

host - 79.238 (?), 10.10.2010 22:33

Palo dakujem Vam za info.Ruske stranky som pozrel takze teraz mam prehlad o odrodach Vostorgu.Sadenice zatial nemam ak nieco zozeniem a dovoli to pocasie urcite zasadim este teraz v jeseni, ak nie tak potom az na jar.Doporuceny popis pestovanych odrod vinica bredwine.wz.cz.  a hlavne ich foto v galerii je super len ticho zavidim.Ja som v tomto len na zaciatku a v mojej galerii by boli zatial len usmevy susedov spoza plota ktori ma sleduju o co sa to pokusam.  Tak teda nech sa nam vsetkym dari. Vlado

Ropucha - (14) - 49.7 (?), 12.10.2010 12:45

Tak a máme po srandě.Dnes na Berounsku -1,8C° Listí úpně zhnědlo.Dotrhal jsem poslední hrozny.Už jenom koncem měsíce přihrnu a budu se těšit na jaro.

host - 158.32 (?), 14.10.2010 13:35

nemáte niekto skúsenosti s odrodu Nadiežda Ukrainy? hlavne mrazuvzdornosť. získal som jednu malú sadeničku, len netuším, či je lepšie ju zasadiť teraz na jeseň alebo až na jar. jedná sa o tenký tohtoročný rezkovanec. myslíte, že keby ho prihrniem zeminou, nevymrzne cez zimu?

Ropucha - (14) - 8.194 (?), 4.11.2010 21:06

Dobrý den.

Tak mi dnes napad nápad.Loni mi všechny vysazené sazenice pomrzly.Letos jsem je znovu zapěstoval.Pruty jsou krásně silné a protože meteorologové straší že bude krutá zima napadlo mi pruty nějakým způsobem zateplit.(něčím omotat atd.)Šlo by to nebo je to blbost?

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 4.11.2010 21:23

v odbornych publikacich je zminka, ze se maji ty mlade vysadby ochranit - teda hl.v chladnejsich polohach, sic nenapsali cim, ale myslim, ze napr.jutovinovymi pasy by to jit mohlo... ale nemam s tim zkusenosti

host - 150.231 (?), 7.11.2010 22:13

Dobrý deň!

Poradím Vám. Ak ich chcete cez zimu nechať nad zemou pri kolíku-pokiaľ možno nie kovovom (vodič chladu), zabalte ich priedušnou látkou alebo aspoň novinami, nie lakovaným papierom. Ak sa bojíte silnejších mrazov, stopercentne zachránite mladé pruty tak, že ich ohnete až k zemi a prihrnete pôdou. Stačí vrstva na dĺžku dlane. Ideálne je, ak je pôda viac piesčitá a nie ťažká ílovica. Na jar-v marci kmieniky vyberiete z pôdy a znovu priviažete ke kolíku. Nevadí, že budú trocha očerňalé, očka sú stále živé-nezmrznuté a to je dôležité. Je to overené praxou. Kamarát-starý vinár to praktikuje už dlhé roky-aj pri starých koreňoch. Pri päte kmeňa nechá každý rok vo svojom vinohrádku za domom narastnúť mladý prut, ktorý na jeseň pri rýľovaní ohne a zahrnie zeminou. Keď krutý mráz zničil staré drevo, kamarát na jar prútky vybral zo zemi, ohnul k drôtenke a na jeseň pekne oberal panenskú, aj keď menšiu úrodu, zatiaľ čo my ostatní sme doma dva roky pozerali na prázdne demižóny. Je možno zaujímavé že kamarát má priezvisko Mráz.           Paľo

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 14.11.2010 8:20
Příliv teplého počasí podporuje rašení spousty pupenů a dokonce i na révě. Nelíbí se mi to ale nic s tím nenadělám, Včera bylo u nás až nechutné jarní počasí včetně toho jarního "luftu". Na snímku je Ustojčivyj Dokučajevoj

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz