Co vaše réva? (2014)



m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?)
28.9.2014 15:05

Tak to je krásnéyes Shodou okolností jsem včera dopoledne mluvil se známým, a cukernatost révy se pohybuje okolo 15-16°, mnohdy dokonce i 14°. Stejně si ale myslím že to na množství kvalitního vína s původem z jižní Moravy mít vliv nebude wink. Když vidím jak kombajny ty hrozny okolo Pálavy "třídí" do jednoho kontejneru, to bodou "archívy".laugh Samozřejmě že jsou i tady lokality kde to vypadá jakž-takž, ale šťáva z dovozu to posichruje...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                  
host - 237.231 (?), 25.9.2014 15:32

Mám to samé nebo něco podobného. Cvičně tomu říkáme Otelo, ale to není, protože dle mého názoru Otelo je bílá odrůda. Vedu ji v dvojdrátí, nestříkám. Chuťově se to blíží k malinám, dužnina je kompaktní, slizovitá. Slupka není nakyslá nebo jsem to nezaznamenal. Osobně si myslím, že se jedná o velmi starou odrůdu a také by mě zajímalo co to je. Fotku bohužel nemám, letos se jaksi nezadařilo.  I.

P.S. Před pár lety jsem jsem nechal pár hroznů až zmrzly a na Silvestra v šampusu byly lepší než nějaké nezralé jahody.

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 25.9.2014 17:27

Ne, že by jste neměl pravdu, pane 41.143, slupka je nakyslá a snad i silnější, ale ptal jsem se na původ této zdejší révy a bylo mi sděleno, že je nařízkovaná z révy po předcích, kterou pěstovali více jak 60 let a měla by se jmenovat Portugal. Díval jsem se do Wikipedie na Modrý Portugal, ale že by chuť byla sladká a neutrální a slupka tenká až středně silná, tak to by moc neodpovídalo. Jen snad, že réva bude hodně stará.

                     
host - 237.231 (?), 26.9.2014 17:36

Portugal to v žádném případě není.. Portugal je moštová odrůda, dříve velmi zatracovaná, ale v poslední době je na výsluní a já osobně mu dávám přednost, pokud je dobře udělaný, před všemi červenými víny.   I.

                     
Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 109.116 (?), 26.9.2014 17:47

Ahoj Petře, pravděpodobně pěstuješ nějakého frankoamerikána, což je kříženec evropské révy s révou, pocházející z amerického kontinentu. Může to být i avizovaná Izabella. Tyto odrůdy jsou mezi pravověrnými vinaři považovány za podřadné, protože z nich nelze vyrobit kvalitní víno. Ovšem jejich výhodou je odolnost proti plísňovým chorobám a celková nenáročnost na péči, neboť rostou spolehlivě bez nutnosti řádného ošetřování. Charakteristická u nich je zvláštní chuť, odlišná od odrůd evropského typu, říká se jí "ovocná" nebo "jahodová". Někomu to chutná, někomu nikoli. Tyto odrůdy se stále drží v zahrádkách, právě proto, že "roustou samy". smiley

                     
vlastamann - (32) - 233.225 (?), 27.9.2014 7:35

Zdravím Vás,

potvrzuji názor Wimpiho. Také jsem v 99 roce koupil ZW a teprve čtyři roky zpět mi pomohl kolega určit odrůdu. Já mám doma frankoameričana Concordii. Modrá odrůda s chutí silně po polních jahodách (prarodiče jim říkali truskavce, rostly na mezích), slizovitá dužina, silnější slupka, při dozrání docela slušně sladká.  Až do loňského roku jim ptáci dávali pokoj. Letos při celkově malé úrodě veškerého ovoce mi Concordii likvidují.

Concordia 2014
Concordia 2014
Concordia 2011
Concordia 2011
Concordia 2011 - 2
Concordia 2011 - 2
   
mig - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (76) - 48.165 (?), 26.9.2014 22:27

Můj první sběr. Rulandské modré, cukernatost 19 (okr. Louny). Chtělo to tam ještě chvilku nechat (plísěň/hnilobu jsem neměl), ale blbě jsem udělal ochranu proti ptákům a půlku sežrali, tak jsem to raději otrhal. Příští rok to musím lépe promyslet a použít jinou síť...



      
mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 96.18 (?), 27.9.2014 7:35

pěkné, zdá se, že se do Čech vrátí zpět vinohradů, aspoň letos mi to přijde v Čechách o dost lepší než na Moravě

         
centor - (23) - 224.13 (?), 28.9.2014 8:27

Včera jsem sklidil Kernera, protože mi začal dost hnít a zcvrkávat se. Cukernatost moštu 21°NM. Lokalita Praha.

Tramín ještě tak týden nechám. Sice je už pěkně vybarvený, ale střapce jsou zdravější. Zkusmo bobulky mají okolo 23°, mošt by měl odhaduji taky 21.

            
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 28.9.2014 15:05

Tak to je krásnéyes Shodou okolností jsem včera dopoledne mluvil se známým, a cukernatost révy se pohybuje okolo 15-16°, mnohdy dokonce i 14°. Stejně si ale myslím že to na množství kvalitního vína s původem z jižní Moravy mít vliv nebude wink. Když vidím jak kombajny ty hrozny okolo Pálavy "třídí" do jednoho kontejneru, to bodou "archívy".laugh Samozřejmě že jsou i tady lokality kde to vypadá jakž-takž, ale šťáva z dovozu to posichruje...

               
host - 47.26 (?), 29.9.2014 17:46

Psal jsem to již do jiného vlákna - Hibernal sklizený 26. 9. 2014 (velmi, velmi brzo), vinařská oblast Čechy, podoblast mělnická, vinařská obec Praha, cukernatost 18,5 stupňů NM.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika