Na teploty sa zatiaľ nemôžem sťažovať (od pol februára sú v pluse). Vostorg mám zo slovplantu takisto Kodrianku, ale červeného nádychu u Vostorgu som si nevšimol, listy sa mi zdajú oproti Vašim skôr kožovité a aj vrúble ktore sa mi po jarnom strihaní podarilo zakoreniť (čo je ťiež zvláštnosť keďže by sa malo jednať o Vostorg) majú listy kožovité.
Ešte tu mám fotky z leta stolovej odrody, ktorá mi rastie v záhrade a niesom si istý aká by to mohla byť. Skúsim ju trochu popísať: Jednoročné drevo má nezvyčajnú svetlo-hnedú farbu, pučí približne vtedy ako chrupka, rast má veľmi silný a letorasty sú hrubé aj keď ho nehnojím, listy sú kožovité,
Dozrieva približne v polovici augusta. Hrozno má biele, bobule celkom veľké, dužina nemá moc výraznú chuť ale je sladká a chrumkavá. Osám veľmi chutí a nevdrží na kríku dlho lebo potom hnije.
Krík má 30 až 50 rokov, ale predchádajúci majiteľ záhrady už nežije a ani susedia mi nevedeli povedať čo to je. Myslel som si že pannonia kincse alebo favorit ale ta farba letorastov mi nejak nesedí. Viete niekto o akú odrodu by sa mohlo jednať?