Co je révě?
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
host - 130.250 (?) 24.6.2011 7:57
Zdravím Vás kúsok za rieku Moravu, Mirku! Pripájam sa k názorom, že na posledých 2 snímkoch ide o perenospóru s nekrózou pletiva olejovej škvrny. Včera som zbadal na Dornfelderi 1 olejovú škvrnu, tak som strieknul- tento rok už druhýkrát. Prvý raz som dával pred kvetom CabrioTop + Silwet a teraz Zato + Silwet. Dúfam, že už nebude treba ďalší postrek. Tých niekoľko koreňov Dornfelderu a Nitry asi budú potrebovať, ale nechám ich, nech sa "trápia", ostatné korene sú preštepené odolnejšími sortami. Na prvých 2 snímoch máte daakého živočíšneho škodcu, navyše vyhryzané listy. Krútenie okrajov listov robia aj plesne, ale skôr tipujem na roztoče. Robia mi to tiež nové naočkované výhonky Kokl a KarMaKod. Rast je zabrzdený, vinič trpí. Skúšal som Vektafid A, Reldan aj Sulikol. Navyše mladé výhonky mi ožierali záhadné húsenice. Odstránil som vrchnú pôdu tesne okolo koreňa, kde sa mohli húsenice liahnúť. Krútenie okrajov na mladých listoch pokračuje, na starých je vidieť množstvo malých hnedých bodiek-asi vpichov po cicaní. Naštastie sa problém nešíri na iné sorty, ale rastliny nemôžu dýchať a zastavili rast. Paľo
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 130.250 (?), 24.6.2011 7:57
Zdravím Vás kúsok za rieku Moravu, Mirku! Pripájam sa k názorom, že na posledých 2 snímkoch ide o perenospóru s nekrózou pletiva olejovej škvrny. Včera som zbadal na Dornfelderi 1 olejovú škvrnu, tak som strieknul- tento rok už druhýkrát. Prvý raz som dával pred kvetom CabrioTop + Silwet a teraz Zato + Silwet. Dúfam, že už nebude treba ďalší postrek. Tých niekoľko koreňov Dornfelderu a Nitry asi budú potrebovať, ale nechám ich, nech sa "trápia", ostatné korene sú preštepené odolnejšími sortami. Na prvých 2 snímoch máte daakého živočíšneho škodcu, navyše vyhryzané listy. Krútenie okrajov listov robia aj plesne, ale skôr tipujem na roztoče. Robia mi to tiež nové naočkované výhonky Kokl a KarMaKod. Rast je zabrzdený, vinič trpí. Skúšal som Vektafid A, Reldan aj Sulikol. Navyše mladé výhonky mi ožierali záhadné húsenice. Odstránil som vrchnú pôdu tesne okolo koreňa, kde sa mohli húsenice liahnúť. Krútenie okrajov na mladých listoch pokračuje, na starých je vidieť množstvo malých hnedých bodiek-asi vpichov po cicaní. Naštastie sa problém nešíri na iné sorty, ale rastliny nemôžu dýchať a zastavili rast. Paľo
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.15 (?), 23.6.2011 20:44
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 188.170 (?), 24.6.2011 12:28
Nevíte, prosím, co by mohlo být této mé révě? viz foto. děkuji.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Lapy - (2) - 188.170 (?), 24.6.2011 12:46
Ještě jedno foto, zapoměl jsem se před tím přihlásit. Nevíte, prosím, tedy co by jí mohlo být?
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|