Doporučuji totéž, co Palo. Samotný jarní zásah Sulkou nebývá vždy dokonale účinný, což se projevilo například letos u hálčivce, který zdárně přezimoval a jeden postřik nestačil zlikvidovat celou populaci. V mnoha výsadbách proto roztoč škodil. Sulka má tu nevýhodu, že i při důkladném omytí keřů zdaleka nepronikne do všech pórů a skulin. Tudíž likviduje populaci roztočů, která přezimovala, jen částečně. V podstatě ji jen omezí, zredukuje. Já jsem před pár lety zkusmo po pečlivém postřiku Sulkou zkusil oloupat jeden kmínek a zjistil jsem, že pod borkou zůstala nejméně 1/3 plochy kmínku zcela suchá. Od té doby se vždy před jarním postřikem Sulkou snažím keře odrbat a po částečném narašení, kdy už se roztoči rozběhnou po rostlině, stříkám ještě olejovou emulzí. Letos jsem olej nestihl a pak byly problémy s hálčivcem. Pokud dojde k přemnožení roztočů, je lepší nespoléhat na mrazivou zimu, ale provést preventivní postřik likvidující letní populaci, která se chystá ke kladení vajíček a k přezimování.