Příspěvky uživatele - walter.

Neznámý keř, 29.1.2025
Ano, těžké určit z malé fotografie kousku větvičky bez olistění druh rostliny. Podle mě jde o větvičku jasanu.
Špičaté zelí, 27.1.2025
Zdravím vás pánové, jak se hlávce uřízne košťál s kořeny, tak už to nikdy není, jako utržené. I když se to zabalí do fólie. To tak je, s tím se nedá nic dělat. Šetřím si posledního Murdoca měsíc v lednici v +3° a taky nevypadá šťastně. Až ho sníme,... celý příspěvek >
Jak doma vypěstovat novou broskev?, 27.1.2025
Už jsem to takhle párkrát množil. Nechávám očko růst za oknem. Třeba v 2019 koncem března měl výhon narostlý z očka na výšku 20cm. V půlce května dám v květináči ven do stínu stromů a nechám postupně přivykat na venkovní podmínky, koncem května pak... celý příspěvek >
Ellipso UEB4702/1🍎, 27.1.2025
Fytos už sepsal letošní jarní nabídku. Sice ještě neexpedují, na to je ještě brzo, ale už nabízejí přes eshop, mimo jiné také novinky, již výše probíranou střížovickou odrůdu Ellipso a také Lyru, kterou dosud nabízel jen pan Schreiber z Rakouska.... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoní 2025, 27.1.2025 Obsahuje fotku
V ČB zatím s pupeny dobré, i když půda je už rozmrzlá a teplota venku je +10st. Walter
Jak doma vypěstovat novou broskev?, 27.1.2025 Obsahuje fotku
Taky je pak možné naočkovaný zapěstovaný semenáček s malou korunkou pěstovat v květináči. Na snímku v 2021 naočkovaná FM3 pěstovaná v 10l květináči.
Jak doma vypěstovat novou broskev?, 27.1.2025 Obsahuje fotku
Naočkované semenáčky jsem před 3 týdny přesadil do květináčů.Teď už jsou v míze a 2 očka začínají rašit. Pokud se do týdne neprobudí i 3. očko, semenáček přeroubuji z venku odejmutého roubu. Walter
Špičaté zelí, 27.1.2025
👍🙂
Rajčata 2025, 24.1.2025
Nakonec jsem je umístil v jižním okně v koupelně na akvárium se želvami.To je jediné místo, kde pokojovky nejsou.Takže na chvíli OK. Ale žárovku na přisvětlování tam umístit nemohu.
Fíky, 24.1.2025 Obsahuje fotku
V poslední době zkouším přes zimu množit fíkovník založením dřevitých řízků do vody. Úspěšnost není velká, valná část řízků uhnije, ale při pravidelné výměně vody nějaké přežijí a zapustí kořínky.
Kanadské borůvky - pěstování, 24.1.2025
Tak můžete to zkusit, ronďák má rád kyselou, ale při ceně sazenic bych je stejně raději dal do rašeliny. 250l balík vyjde okolo pětistovky. Syn nemá na zahradě vhodnou zeminu a vykopal průměr skoro metr, do hloubky púl, po obvodu oddělil nopovou... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 24.1.2025
Milane, máš pěknou zimní zahradu. U nás ve vytápěné části domu jsou bohužel všechna okna na jih obsazená pokojovkami mé paní. Jediné rajče CC je umístěné zatím u jižního okna v nevytápěné místnosti, má tam asi 14°, takže skoro neroste, ale zase... celý příspěvek >
Papriky 2025, 23.1.2025
Milane, máš opravdu krásné sazenice.. Musím se přiznat, že jsem opět porušil slib, že letos papriky dělat nebudu a opět jsem vysel semínka. Pěkně vzklíčila na toaleťáku, ale tím to skončilo. Přesadil jsem je, ale doma u okna prostě není teplota,... celý příspěvek >
Předpěstování ve skleníku - kdy začít, 23.1.2025
Je fajn, že dnes ty skleníky jsou maximálně odlehčené a montované, z plechových výlisků spojených šrouby a skla jsou uložena do výlisků pružnými úchyty. Všechna boční skla jsou u mě opravdu uložena v gumové drážce a případný pohyb konstrukce skleníku... celý příspěvek >
Předpěstování ve skleníku - kdy začít, 22.1.2025
Milane,
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika