Papriky 2025
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 168.103 (?), 15.1.2025 12:20
Mně stále vrtá hlavou, kde by se semena tykve fíkolisté, tedy té, co vytvoří plody a v nich dozrají semena a při hledání na internetu na mě vyskočil eshop pana Tomáše Trejbala, prirodnizahradytrejbal.com, který nabízí biosemínka z rakouského eshopu a píše, že jde semena tykve fíkolisté jsou bio a dělají plody. Předpokládám tedy, že nejde o vyšlechtěný klon určený k roubování. Tak kdo by měl zájem, může si je koupit. Walter
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 208.138 (?), 15.1.2025 21:34
Ahoj Waltře. Ty mě znáš, takže víš, že jsem pro každý hokus pokus. Ale než se do toho pustím, je něco zvlášť atraktivního na plodech téhle dýně? Ty's ji kdysi měl a plody ochutnal. Je chuťově lepší než třeba Hokkaido? Dá se i jinak zpracovávat?
Sranda musí bejt, ale ne nutně za každou cenu.
Milan
|
|
 |
|
 |
 |
|
walter. - Diamantový Zahrádkář (2081) - 168.103 (?), 15.1.2025 22:50
Ahoj Milane. Při současných cenách semínek k roubování okurek a melounů prodávaných distributory, 15 semínek za 50 korun, nezřídka někoho napadne, že si zkusí vypěstovat semínka vlastní. A narazí, rostlina mu roste do zelené hmoty, ale nedělá plody, tím pádem nejsou ani semena. Protože současné prodávané vyšlechtěné klony tykve v našich podmínkách plody nevytváří.Tykev jsem ochutnal, ale za mě to není k jídlu, takže zůstalo jen u využití semen. Ale je to jen můj názor, vždyť víš, že já na dýně moc nejsem. Ale semínka jsou chutná a dobře stravitelná. Jen to odstraňování mazlavé dužiny ze semen ručně je za trest. Takže já bych se do pěstování nepouštěl, byla to jen nabídka pro ostatní, kteří řešili, proč TF nedává plody a semena.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 208.138 (?), 16.1.2025 16:49
Dík. To byl jen takový okamžitý nápad. Zrušeno.
Milan
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 208.138 (?), 23.1.2025 19:25
Takhle vypadají moje papriky před pikýrováním, které ale už podle mnohých pikýrováním není. Zítra nebo o víkendu půjdou do kartónů. Osvědčená směs substrát, kompost, zemina s Cereritem a trochou síranu draselného. Jsou určeny k co nejdřívějšímu plození doma a posléze na balkóně, kde je mohu přikrýt. Papriky do zahrady budu vysévat tak za týden až 10 dní.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 208.138 (?), 23.1.2025 22:21
Díky za pochvalu.
Buď trpělivý. Jestli byla naklíčená, vylezou a porostou. Ta snížená teplota je dost zpomalí, ale nezastaví, pokud tam je víc jak 16°C. Já právě teď uvažoval, zda už je mám či nemám dát k rajčatům (16 - 19°C) po tom přesazení. Dospěl jsem k závěru, že ještě ne. Nechám je ještě týden či dva v koupelně (k velké "radosti" manželky). Minule jsem je tam nechal, chytly se velmi rychle a téměř okamžitě začaly růst. A stále jen pod jednou 20W LED žárovkou. Nakonec mi jich vylezlo 17, ale jedna nedokázala shodit helmičku, takže je z ní jen stonek, ale i ten vypadá, že roste.
No a rajčatům jsem ještě neodkryl okno. To světlo venku je prostě stále bída. Teď má přijít nějaká změna počasí, tak uvidím. V každém případě jim musím snížit lavici tak, že květináč a cca 15 cm stonku budou pod úrovní parapetu. Tím získám tak 20 cm výšky navíc. Teď mají rostliny samy tak metr, možná malinko víc. No a mají až 9 vijanů, z toho na 4 už jsou plody. Tedy ne všude. V podstatě bez denního světla. Víš co, já hodím fotky na Rajčata, aby sis mohl udělat představu.
Milan
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |