Papriky 2025

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2953) - 208.138 (?)
16.1.2025 16:49

Dík. To byl jen takový okamžitý nápad. Zrušeno.

Milan

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 168.103 (?), 15.1.2025 12:20

Mně stále vrtá hlavou, kde by se semena tykve fíkolisté, tedy té, co vytvoří plody a v nich dozrají semena a při hledání na internetu na mě vyskočil eshop pana Tomáše Trejbala, prirodnizahradytrejbal.com, který nabízí biosemínka z rakouského eshopu a píše, že jde semena tykve fíkolisté jsou bio a dělají plody. Předpokládám tedy, že nejde o vyšlechtěný klon určený k roubování. Tak kdo by měl zájem, může si je koupit. Walter

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2953) - 208.138 (?), 15.1.2025 21:34

Ahoj Waltře. Ty mě znáš, takže víš, že jsem pro každý hokus pokus. Ale než se do toho pustím, je něco zvlášť atraktivního na plodech téhle dýně? Ty's ji kdysi měl a plody ochutnal. Je chuťově lepší než třeba Hokkaido? Dá se i jinak zpracovávat?

Sranda musí bejt, ale ne nutně za každou cenu.wink

Milan

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1992) - 168.103 (?), 15.1.2025 22:50

Ahoj Milane. Při současných cenách semínek k roubování okurek a melounů prodávaných distributory, 15 semínek za 50 korun, nezřídka někoho napadne, že si zkusí vypěstovat semínka vlastní. A narazí, rostlina mu roste do zelené hmoty, ale nedělá plody, tím pádem nejsou ani semena. Protože současné prodávané vyšlechtěné klony tykve v našich podmínkách plody nevytváří.Tykev jsem ochutnal, ale za mě to není k jídlu, takže zůstalo jen u využití semen. Ale je to jen můj názor, vždyť víš, že já na dýně moc nejsem. Ale semínka jsou chutná a dobře stravitelná. Jen to odstraňování mazlavé dužiny ze semen ručně je za trest. Takže já bych se do pěstování nepouštěl, byla to jen nabídka pro ostatní, kteří řešili, proč TF nedává plody a semena.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2953) - 208.138 (?), 16.1.2025 16:49

Dík. To byl jen takový okamžitý nápad. Zrušeno.

Milan

VASEK5 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (221) - 230.40 (?), 17.1.2025 10:10

Kdyz se mi nepodarilo vypestovat tykev fikolistou na plody tak jsem narouboval na zlutou cukinu podlouhou melouny   plody vyrostli do velikosti hazankarskeho mice   slupka byla zluta duzina svetle cervena nedozrata bez chute mozna to bylo tim ze jsem je trhal az koncem zari   vasek 5

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1992) - 168.103 (?), 17.1.2025 13:19
Jednou mi melouny krásně vyšly, to u nás v 400mnm byla rarita.Bylo to asi před 30 lety, byly venku u jižní zdi a nebyly roubované. Plody byly fakt sladké. Namlsali jsme se a následující rok jsem je zkusil znovu. Ale už v červenci je napadla v nebývalé míře sviluška, která zdecimovala listovou plochu tolik potřebnou k vývoji plodů a z úrody nebylo nic. Od té doby jsem je nezkusil. Walter
melouny
melouny

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (236) - 210.156 (?), 17.1.2025 14:03

a to je asi skoda ze jste nezkusil znova, sviluska se da snadno osetrit i kdyz zespoda listu blbe, chtel jsem rict, ze slupka melounu je tak silna a navoc se neji, ze bych se neobaval rezidui pesticidu.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1992) - 168.10 (?), 17.1.2025 16:30
Tak před 30 lety byly ty jedy na posřiky daleko jedovatější, než dnes, naprostá většina toho je již dnes zakázaná, taky povědomost o postřicích byla na nízké úrovni a taky se ty jedy špatně sháněly. Ani nevím, jestli třeba Omite se dal sehnat. Ani plastové postřikovače v té době nikdo nevyráběl a zahraniční firmy tu ještě neexpandovaly. Já měl tehdy 15litrovou ocelovou Dezu a s tou byla práce za trest.

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (236) - 210.156 (?), 17.1.2025 16:44

A to mi nejak nedoslo, to je fakt, se omlouvam. tak letos?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Opravda suché dřevěnné podlahy0:27
Opravda suché dřevěnné podlahy14.1.2025
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
Nová stodola6.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY3.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika