|
Příspěvky uživatele - 2.164
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kadeřavost broskvoně 2024, 3.3.2024 S tekutým se lépe pracuje. Nemusíte mít váhu, stačí odměrka. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2024, 2.3.2024 Tak je zase březen! Občerstvuji každoroční téma.
Dnes jsem střhal jabloně a hrušně. No, raší fest... Hlavně hrušně. Ale na první postřik je čas (zelené špičky, nebo spíš až myší ouško). Fungicid + insekticid, proti padlí a hlavně strupovitosti a... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňky 2024, 2.3.2024 Tak minulý rok (2023, HK) jsem poprvé stříkal meruňky proti moniliniové spále (Signum) 24. března. Letos to vidím už za týden. To má v noci mrznout, ale ne moc, přidal bych měď proti mrazu (schválený Champion nemám, použiju Miedzian). Dnes jsem... celý příspěvek > |  | Nashi Hosui - půjde zachránit?, 29.2.2024 Ta zadní větev je zdravá, OK. Ale s řezem nashi problém mám. Nepodařilo se mně zapěstovat širší korunku. Tak rostou jako topoly, sloupovitě. Sloupovité odrůdy to ale snad nejsou. Aspoň ta pozdní ne. |  | Nashi Hosui - půjde zachránit?, 28.2.2024 Ještě doplním, mám tři stromky. Vždy jsem chtěl jen pozdní odrůdu, koncem léta je všeho ovoce dost. Celkem mně zahradou prošlo pět těchto stromků, z toho dva odumřely. A byly zaměněné odrůdy, takže nevím, co mám. Jedna je žlutá, drobná a zraje... celý příspěvek > |  | Nashi Hosui - půjde zachránit?, 28.2.2024  Třeba není nic ztraceno. Střihněte podle obrázku (modré čárky). Zatřete stěpařským voskem. Houba je jen v odumírajícím dřevě. Nesmíte nechávat žádné "špačky" bez očka, které by normálně vyrašilo a větvička by rostla a neodumřela. Nectria cinnabarina,... celý příspěvek > |  | Bordeauxská jícha, 24.2.2024 . Dobrá práce, Petře! Mně se to zkopírovat nepovedlo, ani snímek obrazovky. Tak jsem to vyfotil. |  | Kadeřavost broskvoně 2024, 23.2.2024 Dnes jsem provedl třetí letošní postřik mědí mé jedné a jediné broskvoně. V prosinci Sulka, letos při rašení 3x tekutý Miedzian, po cca týdnu. Za hodinu začalo mžít, ale to už je detail. Tak jsem zvědavý, jak to letos s kadeřavostí dopadne! Víc jsem... celý příspěvek > |  | Bordeauxská jícha, 23.2.2024  Našel jsem tento postup přípravy, kde je pálené i hašené vápno. Diskusi jsem nečetl, třeba se už opakuju. Jsou to levnepostriky.cz. Někde mám starou prvorepublikovou literaturu. Kdysi jsem návod hledal, pamatuju si, že tam o bordeauxské směsi mluví,... celý příspěvek > |  | Bordeauxská jícha, 20.2.2024 No, nevím... Vápno, modrá skalice, pH, ucpané trysky, nezkušenost s výrobou a aplikací, čas, nepředvídatelný účinek... Jsem pro každou chemickou špatnost, ale tohle považuju jen za akademickou debatu. Neriskoval bych, držel bych se osvědčených... celý příspěvek > |  |
|  | Počasí 2024, 19.2.2024 Už jsem vyhodil na mráz palmy Trachycarpus f. a žumaru nízkou. Vydrží krátkodobý mráz i kolem -10°C, zvláště T.f. A také olivovník, vyhodím i vavřín. V garáži nebylo k hnutí (mám tam bordel i bez kytek) a venku jim bude lépe. Washingtonii, oleandry,... celý příspěvek > |  | Řez vinné révy, 19.2.2024 Pane SPCH, to ale bude kmínek krátký. Kmínek po spodní drát je akorát vysoký a nenastavoval bych ho z nižšího očka. Kmínek má být z jednoho kusu, nenastavovaný, kvůli bezproblémovému toku mízy. Pokud to jde. |  | Řez vinné révy, 19.2.2024  Nerozumím, jak to pan SPCH myslel. Modré čáry jsou nůžky. Já bych letos zapěstoval kmínek. Nechají se 2 letorosty z pupenu pod drátem. Ty se vyvazují k tyčce (prodloužíte ji), aby se nevylomily. Další letorosty z kmínku se musí vylámat. Teprve příští... celý příspěvek > |  | Otrava slepic náprstníkem, 18.2.2024 U člověka mají srdeční glykosidy poločas vylučování několik dnů!!! Podobné to bude i u zvířat. Vejce určitě nejezte! Jak dlouho? Nevím. To by mohli vědět veterináři. Týdny. Otravy těmito látkami bývají fatální i v dnešní době. Nevíte, kolik toho... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoně 2024, 18.2.2024 Určitě závisí na kvalitě výrobku. Velikost částic měďnaté sloučeniny (měď není rozpuštěná, ale v suspenzi), pomocné látky... Měď se dříve používala masivně hlavně ve vinicích, ale i jinde (brambory, zelenina..). Takže v půdě je jí hodně a v... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|