Řez vinné révy
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 36.10 (?), 19.2.2024 14:25, zobrazeno: 1241x
Prosím zkušené pěstitele o radu na řez vinné révy. Kontejnerovaná sazenice zasázená na podzim. Z kmínku vyrůstá silnější odnož, než je kmínek (vpravo na fotce). Slabší odnož, která je rovná jsem ponechala jako kmínek a ohnula podél drátu. Teď ale nevím, jestli jsem udělala dobře, jestli by nebyla silnější odnož vhodnější i když by byl kmínek potom hodně křivý. Prosím, co s tím.
Dík. Lenka
|
|
|
|
|
|
|
host - 91.196 (?), 19.2.2024 18:19
Já bych to šmikl přísně-to, co máte teď jako pokračování kmínku celé pryč, to slabší na jeden oddíl, SPCH.
|
|
|
|
|
|
|
host - 83.190 (?), 19.2.2024 18:50
Slabší výhon odstraňte, silnější ponechte a udělejte z něj ještě tažeň. Křivý kmínek není žádný problém, časem se ještě trochu srovná.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 91.196 (?), 19.2.2024 19:47
Kuky, téměř tak, jak jste vyznačil, já bych šel ještě o jeden úsek níž k základně. Pokud podzimní výsadbou je myšlen r.2023, tak ikdyž byla réva kontejnerovaná, tak koř.soustava ještě není schopná nějakých stachanovských výkonů, přijde mi, že zadávající tématu očekává už letos jakýsi střapec, což bych nedoporučoval, SPCH.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 36.10 (?), 20.2.2024 8:22
Pro diskutující doplním údaje. Ano, réva je sázená na podzim 2023. Ten "plesnivý bambus" byl v révě při nákupu, v reálu nevypadá moc špatně ale dobře, vyměním ho za kovovou tyčku. Krajní sloup je opravdu rovný, asi jsem to špatně vyfotila, zameřila jsem se hlavně na révu. A ano, myslela jsem alespoň na jeden střapec na ochutnání. Snažila jsem se na internetu přečíst všechny možné návody k pěstování, postupovala jsem jako střih druhéhé roku protože réva byla pěkně obrostlá, různé tenké šlahouny jsem už odstranila. Lenka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|