Řez vinné révy
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 36.10 (?), 19.2.2024 14:25, zobrazeno: 1631x
Prosím zkušené pěstitele o radu na řez vinné révy. Kontejnerovaná sazenice zasázená na podzim. Z kmínku vyrůstá silnější odnož, než je kmínek (vpravo na fotce). Slabší odnož, která je rovná jsem ponechala jako kmínek a ohnula podél drátu. Teď ale nevím, jestli jsem udělala dobře, jestli by nebyla silnější odnož vhodnější i když by byl kmínek potom hodně křivý. Prosím, co s tím.
Dík. Lenka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.196 (?), 19.2.2024 18:19
Já bych to šmikl přísně-to, co máte teď jako pokračování kmínku celé pryč, to slabší na jeden oddíl, SPCH.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 83.190 (?), 19.2.2024 18:50
Slabší výhon odstraňte, silnější ponechte a udělejte z něj ještě tažeň. Křivý kmínek není žádný problém, časem se ještě trochu srovná.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.196 (?), 19.2.2024 19:47
Kuky, téměř tak, jak jste vyznačil, já bych šel ještě o jeden úsek níž k základně. Pokud podzimní výsadbou je myšlen r.2023, tak ikdyž byla réva kontejnerovaná, tak koř.soustava ještě není schopná nějakých stachanovských výkonů , přijde mi, že zadávající tématu očekává už letos jakýsi střapec , což bych nedoporučoval, SPCH.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 36.10 (?), 20.2.2024 8:22
Pro diskutující doplním údaje. Ano, réva je sázená na podzim 2023. Ten "plesnivý bambus" byl v révě při nákupu, v reálu nevypadá moc špatně ale dobře, vyměním ho za kovovou tyčku. Krajní sloup je opravdu rovný, asi jsem to špatně vyfotila, zameřila jsem se hlavně na révu. A ano, myslela jsem alespoň na jeden střapec na ochutnání. Snažila jsem se na internetu přečíst všechny možné návody k pěstování, postupovala jsem jako střih druhéhé roku protože réva byla pěkně obrostlá, různé tenké šlahouny jsem už odstranila. Lenka
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|