|
Příspěvky uživatele - 168.103
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Houbařská sezóna 2024, 10.6.2024  Dávat fotky hub do téma o počasí asi nebude to správné. Takže založím nové vlákno. Minulý rok jsem nasbíral na konci června jen asi pět kilo lišek, ale pak přišla vlna veder bez srážek, za celý měsíc jen 15mm a houby ten rok úplně zmizely. Letos... celý příspěvek > |  | Počasí 2024, 10.6.2024 jenže já už slyšel z více stran, cože bych dělal, kdybych se nerejpal v zemi. U mě fakt platí, že... pro alkohol nežiju, nekouřím a nepiju, šlechtím plané jabloně, furt se hrabu v záhoně. A v zimě pak upadám do zimního spánku. |  |
|  | Mojej cibuli sa vôbec nedarí, neporadíte?, 10.6.2024 je to tak, v téhle půdě a na tomto místě nelze očekávat pořádnou cibuli |  | Mojej cibuli sa vôbec nedarí, neporadíte?, 10.6.2024 Proč cibule neroste? Tak určitě cibule potřebuje slunné místo, slunce jen půl dne je málo. Dále potřebuje sušší záhřevné hlinitopísčité půdy. A u vás je cibule od noci až do oběda ve studeném prostředí, půda se sluncem prohřeje až odpoledne. Taky... celý příspěvek > |  | Plíseň bramborová 2024, 4.6.2024 A ještě co doporučují bramboráři z Havlíčkova Brodu. https://www.vubhb.cz/cs/mapa/prognoza-plisne-bramboru |  | Plíseň bramborová 2024, 3.6.2024 Aktuální doporučení opatření proti plísni bramborové. Walter. https://eagri.cz/public/app/srs_pub/fytoportal/public/#rlp|domu|aktuality|rok:2024|detail:7ac67507d50dde93a9bb38777d6f3567 |  | Molice 2024, 3.6.2024  Myslím si, že jedeme na stejné vlně, pane Miloši. Ani já nechci užívat do zeleniny chemii. Proto taky pěstuju jen rané odrůdy kedlubnů, zelí, květáku, kapusty. Molice se mi teď sice vyrojily, ale vem je čert, už to všechno sklízím a tak mi škodu... celý příspěvek > |  | Molice 2024, 3.6.2024  u mě už se molice namnožily. Walter |  | Rajčata 2024, 3.6.2024  první červené rajče CC2 v skleníku. |  | Škůdce v košťálovinách, 3.6.2024 monitoring škůdců zeleniny v 22. týdnu ve zprávě rostlinolékařského portálu. Molice už se úspěšně množí, taky květilka zelná dělá škody. Walter https://www.vurv.cz/wp-content/uploads/2024/05/2024_22_skudci-zeleniny.pdf |  |
|  | Rajčata 2024, 3.6.2024 Tohle je asi to nejhorší, co může zahrádkáře nebo sadaře v sezóně potkat. Držím Vám palce, pane Miloši, abyste to ustál a aby rostliny co nejdřív zregenerovaly. Aspoň že skleník Vám vydržel a to, co máte v něm. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2024, 30.5.2024 Není to jen Vaše zdání, pane Mičurine, I mně se zdá, že, oproti mládí, jsou povětrnostní epizody delší a intenzivnější. Suchá období, ale i deštivá nebo větrná, trvají, zdá se mi, až násobně déle. O JIžních Čechách se vždy psalo jako o kraji, kde je... celý příspěvek > |  | Škůdce v košťálovinách, 30.5.2024 Dobrý den, setkali jste se někdo už s Dřepčíkem olejkovým? Škodí nejvíce v řepce, ale dělá mi teď problémy v košťálovinách. Klade vajíčka k rostlinám, z nich vylíhlé larvy se zavrtávají zespodu do řapíků listů, kde cizopasí, listy pak neplní svou... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2024, 30.5.2024 Taky jsem využil okénka a včera večer jsem stříkl na těch pár stromků s jablky Spintor. Pršet začalo dnes před hodinou, tak snad to bude účinné. Jinak to teď vypadá na týden s deštěm. No, alespoň porostou houby. |  | Vlky po zmlazení - co s nimi, 30.5.2024 fotka není, takže ani nevíme, jak stromek vypadá, stáří, atd. Pokud to jde, větší vlky bych ponechal a ohnul do vodorovné polohy, nějakým drátem, já používám hliníkový a zapěstoval. Když všechny vlky odlomíte, vyrazí nové, strom potřebuje doplnit... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|