|
Speciální roubovací nůž/přípravek/kleště k roubování na kozí nožku, 10.11.2015 Plně vytažená čepel ulamovacího nože je delší než standartní roubovací nůž. Existují 2 šířky - 18 a 22mm a mnoho různých kvalit čepele. Osvědčila se mi čepel, která je vcelku - po částech se neulamuje a je trochu silnější, takže se neprohýbá. Nikdy... celý příspěvek > |
|
Krajové odrůdy lísek - víte o nějaké?, 10.11.2015 Tak tady jsou ty fotky. Oříšky nejsou moc velké, jádro vyplňuje celou skořápku
To co vyfotil(a) ivap je - podle mě - Lombardská červená.
|
|
|
|
Škrábavost pálenky, 10.11.2015 Myslíte teda, že škrábe pouze čistý líh?
To jistě ne. Ale ostatní škrábavé látky mají vesměs vyšší bod varu a jsou i méně těkavé. |
|
Jak udržet napadený kvas ještě týden?, 10.11.2015 tiež treba počítať s chybou merania cukru, merať pri 20°C a nakalibrovať refraktomer podľa návodu
Většina refraktometrů je vybavena funkcí ATC - automatická teplotní kompenzace (při teplotách 0 až 30 °C) |
|
Trnky a šípky, 26.10.2015 Plané trnky jsou použitelné snad jenom na ovocné víno. Myslím si ale, že za tu námahu jeho výroba nestojí. |
|
Trnky a šípky, 26.10.2015 Trnky můžete trhat v pohodě taky. |
|
Kdy budou první plody?, 26.10.2015 Podle dotazu zadavetele nic neukazuje, že by vysadil planý semenáč. Já mám tedy zkušenost, že když na jaře vysadím (štěpovanou) meruňku a ona dobře roste a vytvoří silné letorosty, tak obvykle hned příští rok na nich pár pupenů vykvete i... celý příspěvek > |
|
Co je to za odrudu?, 26.10.2015 Podle tmavého švu připomíná Kordii (není samosprašná). Místo opakovaných fotek by bylo lepší napsat kdy zraje, jestli barví šťáva, ukázat, jak vypadá dužina, jde-li o chrupku či srdcovku, atd
|
|
Obrie hrušky, 26.10.2015 Jenom 350 m n m., ale je tu zima jako v 500. |
|
Starkinson, 26.10.2015 Debata o výlisnosti malých a velkých jablek je jen akademická. Podíváte-li se, kolik vám zbude výlisků po namoštování 50 litrů moštu z drobotiny a kolik z velkých jablek (asi polovina), je rázem po debatě.
Kdo někdy připravoval... celý příspěvek > |
|
|
|
Studené vedení kvasu - jablka, 21.10.2015 Pokud se jablečná drť rozkvasila, je šance, že při těchto teplotách ve velkých objemech a zabalená do dek si dokáže udržet trochu vyšší teplotu vytvořenou kvašením. Takže do 2 měsíců by mohl být kvas hotový. Třebaže jablečné mače jsou celkem... celý příspěvek > |
|
(Báječná) Bláhova oranžová reneta, 21.10.2015 Můj problém se jmenuje starý vysokokmen. Na něm Bláhovky nikdy velké nebudou. Kamarád ve vedlejší vsi je má na nižším tvaru 2x tak velké.
|
|
Golden Delicious a Golden Delicious Reinders, 21.10.2015 Pane PZ, nemusíte si to tak brát k srdci. Kdybychom se měli všichni urážet kvůli nařčení, že jsme navedeni a zaplaceni k protěžování či pomlouvání určitých odrůd, už by tu asi nepřispíval nikdo. |
|
(Báječná) Bláhova oranžová reneta, 21.10.2015 XStrom Bláhovky zatím stojí, ale má to nahnuté. Plodů je plný a jsou - letos jako mnoho - drobnější |
|
Česnek 2015, 20.10.2015 Větší a spíš ty obvodové. |
|