Radit v takovýcto záležitostech je, zvláště na dálku těžké. Osobně používám pro pohodlí zavírací nože. Zásadně používám k jisté činnosti, primárně určený nástroj, vyjímečně se někdy stane, že použiji náhražku- z dílny, kuchyně, ulamovák jsem ještě nepoužit, zkoušel jsem, ale pro řez je velmi krátký a plocha řezu s okrajem chlupatá, což může mít za následek nepříjmutí řenášené odrůdy.Osobně používám nože Mikov. Žabku 806-NH-1, ještě s dřevěnými střenkami, roubovák 802-NH-1 a očkovák 805-NH-1, taktéž ještě s dřevěnými střenkami. Důležité je správně správnými brousky naostřit, u žabky dělá potíž zahnutí čepele, je třeba mít upravené brousky. V žádném případě nepoužít carborundum brousek za korunu kousek na kosu. Řezy je třeba natrénovat na topolových, nebo vrbových proutcích. Pro začátečníka je obtížné řezat hušeň. Při práci je třeba hlídat čistotu čepele, protože přischlé rostlinné šťávy znemožňují kvalitní řez. Co teď napíšu bude zřejmě mnohým k smíchu, můžou se hihňat, nebudu jim v tom bránit a vlastně to na netu, ani nejde. K číštění používám kousek hadýrku, navlhčeného denaturovaným lihem, navíc mi líh provádí desinfekci.