|
Jakou odrůdu zakoupit, 11.10.2016 Již skoro 15 let pěstuji třešeň a zatím tak miska. Velice krásně kvete, ale asi nemá opylovače. Takže půjde ven.
Počtáte dalších 15 let, jestli nezarodí? To máte dost času nazbyt. Co takhle zasadit, přiroubovat nebo vložit do kcvetoucího stromu... celý příspěvek > |
|
Topení dřevem z palet, 10.10.2016 A jaký je rozdíl v exhalátech mezi spálenými paletami ošetřenými MB a řekněme hnědým uhlím ze starého kotle? |
|
|
|
Určení odrůdy jabloně, 10.10.2016 Já vůbec na té odrůdě netrvám a v podstatě je mi zcela jedno, mám-li Hagloe Crab nebo ne.
Ale můžu se jen usmívat nad jednoznačnými soudy o mých jabkách a tvaru mých stromů, o nichž nemáte ani zbla informací. Jak jste přišel například... celý příspěvek > |
|
Karneval, 10.10.2016 To nebude, ale naštěstí máme z čeho vybírat. |
|
Prosím o určení velmi chutné staré odrůdy, 10.10.2016 Malináč je hranatější než Spartan a hlavně moc dlouho nevydrží. |
|
Jantar, 10.10.2016 Pane Vlastimile, podle obrázků plodů na stromek bych si to netroufal tvrdit, ale jablka v lísce hned v prvním příspěvku vlákna v r. 2013 podle mě nemohou být Jantar. Typický obrázek dobře vybarvenéhom plodu má o kousek dál Petr z P. Chuť Jantaru... celý příspěvek > |
|
Určení odrůdy jabloně, 10.10.2016 Říhův Crab je zcela něco jinýho, než ten od Bellamyho a tyto oba se zas liší od toho od Miloše Vysloužila.
Vy jste snad byl u mě na zahradě? Nepamatuju si, že bych jablka někomu dával. Obrázky p. Hlavatého nejsou příliš ostré, ale moje plody H.C.... celý příspěvek > |
|
Kam se poděl Šampion?, 5.10.2016 trochu o tom rozprávali a prišli sme na to, že asi by som zimné odrody nemal vôbec pestovať
Máte-li jablka kde skladovat, tak se touto radou neřiďte. Existují a zejména v milulosti existovaly zimní odrůdy i do extrémních poloh, V dobrém sklepě... celý příspěvek > |
|
Kam se poděl Šampion?, 4.10.2016 Nejenom, že nemá tu moc, hlavně nikdo z diskutujících nemá takový záměr. Třebaže si to někteří možná myslí. |
|
Pletivo na ochranu proti hrabošům, 4.10.2016 Hraboši jsou aktivní celou zimu. Je to vidět, když obleva odkryje jejich chodby. Taky jsem vytáhl hezkých pár stromků bez kořenů ze země a voda (potůček) je hezkých pár desítek metrů daleko. |
|
|
|
Kam se poděl Šampion?, 4.10.2016 Nemyslím si, že by byl nějak přeceňován význam tohoto fóra. Ostatně podobných fór je na netu řada. Jednu věc však nelze upřít. Počtem návštěv a počtem nových příspěvků denně tato diskuze ostatní tuzemská fóra převyšuje, a to dost výrazně. Nebo já... celý příspěvek > |
|
Louise Bonne, 4.10.2016 Podle mě je todle pouhá zkratka, tedy dostat se k cíli nejrychlejší možnou cestou.
Nezlobte se, pane inženýre, ale s tím nelze souhlasit. To je o dojmech. Skutečnost, že nám známé rodiče v potomcích vidíme, není žádný důkaz. Kdybychom ty rodiče... celý příspěvek > |
|
Určení odrůdy jabloně, 4.10.2016 Rubín má dlouhou stopku, ten to určitě nmení. Dukát je podobný, o víkendu ho mohu vyfotit k porovnání. Nebývá ale tolik kuželovitý. Tvarem mi trochu připomíná Kids Orange.
Údaj, že je jablko šťavnaté, nepomůže. Šťavnatá jsou... celý příspěvek > |
|
Sloupky do vinice, 4.10.2016 Zkuste nejbližší stavebniny, ať Vám je objednají. |
|
Gala Mitchgla, 4.10.2016 .Nevidím však rozdíl mezi dozráním v Itálii a tady.
To já tedy vidím. Není dozrání jako dozrání. Jonathany, Starkrimsony, Goldeny mi vždycky nakonec dozrály - jádra zhnědla, plodonoš jablka pustil. Ale rozdíl v chuti byl velký. Taktéž meruňky mi... celý příspěvek > |
|