Jakou odrůdu zakoupit

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?)
11.10.2016 14:49

Již skoro 15 let pěstuji třešeň a zatím tak miska. Velice krásně kvete, ale asi nemá opylovače. Takže půjde ven.

Počtáte dalších 15 let, jestli nezarodí? To máte dost času nazbyt. Co takhle zasadit, přiroubovat nebo vložit do kcvetoucího stromu vázu s nakvetlými větvičkami jiné třešně?

Chtěl by jsem si koupi dvě ranné třešně, kvůli červům vrtuli, ale bojím se, že nebudou opýleny.

Nebojte se, budou.Rané třešně se opylují stejně jako pozdní. Kvetou totiž prakticky ve stejnou dobu

Burlat není samosprašný, mám k němu koupit další burlat nebo jinou třešni, se kterou se opyluje? Raději bych koupil 2 Burlaty.

To je asi největší hloupost, co můžete udělat. Nespotřebujete úrodu ani z jednoho Burlatu, natož ze dvou. Navíc dva Burlaty se vzájemně neopylí.

Ještě uvažuji o ranné třešni sweat early, ale zde jsem se dočetl, že je také problém s úrodou, tedy asi s opýlením.

Třešně které neplodí, se nemnoží. Pokud někomu třešně málo plodí, není problém v odrůdě nýbrž v pěstiteli.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Jirka24 - (6) - 173.34 (?), 22.9.2016 17:01, zobrazeno: 4189x

Rád bych zakoupil stromek třešně.Samosprašnou odrůdu a nejlépe chrupku.Kterou mám zvolit? Máte nějaké tipy na kvalitní samosprašnou třešeň?  Poloha 450 m.n.m., pozemek je u lesa, půda nic moc.Která odrůda by byla nejlepší? Díky za tipy.

host - 248.15 (?), 22.9.2016 20:31

Sousedi zvolili Lapins - vypadá pěkně (ale nechutnala jsem), je bohužel pozdní.  Špatnou půdu by bylo dobré před výsadbou vylepšit.           Lída

host - 230.193 (?), 11.10.2016 14:18

Pozor.

Již skoro 15 let pěstuji třešeň a zatím tak miska. Velice krásně kvete, ale asi nemá opylovače. Takže půjde ven.

Chtěl by jsem si koupi dvě ranné třešně, kvůli červům vrtuli, ale bojím se, že nebudou opýleny.

Burlat není samosprašný, mám k němu koupit další burlat nebo jinou třešni, se kterou se opyluje? Raději bych koupil 2 Burlaty.

Ještě uvažuji o ranné třešni sweat early, ale zde jsem se dočetl, že je také problém s úrodou, tedy asi s opýlením.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 11.10.2016 14:49

Počtáte dalších 15 let, jestli nezarodí? To máte dost času nazbyt. Co takhle zasadit, přiroubovat nebo vložit do kcvetoucího stromu vázu s nakvetlými větvičkami jiné třešně?

Nebojte se, budou.Rané třešně se opylují stejně jako pozdní. Kvetou totiž prakticky ve stejnou dobu

To je asi největší hloupost, co můžete udělat. Nespotřebujete úrodu ani z jednoho Burlatu, natož ze dvou. Navíc dva Burlaty se vzájemně neopylí.

Třešně které neplodí, se nemnoží. Pokud někomu třešně málo plodí, není problém v odrůdě nýbrž v pěstiteli.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz