|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Padlí na rezistentních odrůdách angreštu, 1.6.2012 Ad Waltr. Nemůžete hledat význam termínů ve slovníku cizích slov! V každém oboru to může znamenat něco jiného. Když na onkologii řeknou, že je histologie pozitivní, tak to není moc pozitivní zpráva
| | Padlí na rezistentních odrůdách angreštu, 1.6.2012 Myslím, že nemáte pravdu. Je to víceméně naopak.
Odolná odrůda je ta, která běžně danou chorobou netrpí nebo jen velmi málo. Odolné vůči šarce jsou ryngle, durancie, proti strupovitosti jabloní jsou odolné např.... celý příspěvek > | |
| | Asijské hrušně (Rumové), 1.6.2012 Nevím, o jaké zkušenosti a informace máte zájem. Chojuro patří k nejchutnějším a spolu s Kumoi jsou, jediné z těch co znám, které mají onu rumovou příchuť. Ty žluté chutnají trochu jinak. Každá má něco do sebe, ale když pomine okouzlení z exotické... celý příspěvek > | | Přehnojení, 1.6.2012 Jistý si samozřejmě nejsem, ale myslím, že problém nebude v přehnojení. Gramulovaný trus není amonný ledek, aby se tak snadno a rychle projevilo přehnojení. Uvolnění živin postupuje pomalu, granule se musí rozpustit, organické látky... celý příspěvek > | | Zvyšuje bór odolnosť k mrazu?, 1.6.2012 To máte neprostou pravdu. Nicméne to ověření si představit dovedu. Každoročně absolvuje na zahradnické fakultě MZLU několik desítek bakalářů a inženýrů a pro jejich diplomové a bakalářské práce by taková srovnávací studie byla jako stvořená. ... celý příspěvek > | | Jak obstály jednotlivé odrůdy 18.5.?, 31.5.2012 Ano, pozitivní efekt naakumulovaného tepla v budově byl patrný. Já mám bohužel u domu pouze jednu z aronií, a na té skutečně mnohé plůdky přežily. I když zdaleka ne všechny a ve všech choholících.
K hruškám, se zatím netroufám... celý příspěvek > | | Korejská jedle - rezne jehličí, 31.5.2012 Zachovat vánoční stromek v květináči , tak jak o tom mluvíte, jsem zkoušela také -též se špatným výsledkem, teď už jsem zkušenější zahrádkář, obávám se, že odejde úplně i ta Vaše jedlička. Reznutí je patrně již projevem odumírání a... celý příspěvek > | | Jak obstály jednotlivé odrůdy 18.5.?, 31.5.2012 Jak tu bylo mnohokrát napsáno, v některých oblastech byl dopad mrazů v onen den fatální. Že nešlo o přízemní mrazík dosvědčily spálené koruny a plody vysokokmených jabloní, slivoní, ořechů. Mráz musel klesnout pěkných pár stupňů pod nulu,... celý příspěvek > | | Mráz na víkend, 30.5.2012 Když já byl tenkrát kluk, pamatuju, jak k nám na ZDŠ nastoupil starý učitel zeměpisu (odejitý po r.68 z VŠ) a s velkou naléhavostí v hlase povídal o pralesech v Brazílii, Africe a Oceánii. Že díky jim je mírné klima mírné. Jenže... celý příspěvek > | | Mráz na víkend, 29.5.2012 Výkyvy počasí byly, to jo, Ledoví muži přicházeli každoročně, někdy dřív, jindy později. Občas vzaly za své meruňky či broskve, ořech, sem tam mráz sežehl brambory, případně rajčata a okurky, když byl někdo s výsadbou netrpělivý. Ovšem kalamitní... celý příspěvek > | |
| | Dmácí uzený sýr, 29.5.2012 Určitě bude cutisin stačit. Já jsem salámové obaly dřív kupoval v řeznických potřebách (např. v holešovické tržnici), později na netu.
| | Parazit na Pinus cembra, 29.5.2012 Taky ji občas mívám na borovicích- Mospilan vždy spolehlivě zabral. J | | Rubín - mravenci a mušky nebo mšice, 29.5.2012 Mšice mají křídla a létají. Pouze letní partenogenetické kolonie mšic jsou bezkřídlé. | | Dmácí uzený sýr, 28.5.2012 Z dob, kdy jsem sýr udíval, jsem získal zkušenost, že mezi jednotlivými sýry (od různých výrobců) byly dost velké rozdíly v jejich "roztékavosti". Taky se mi stalo, že sýr sice z punčochy nevytekl, ale přilepil se k půnčoše natolik, že byl... celý příspěvek > | | Zvyšuje bór odolnosť k mrazu?, 28.5.2012 Zapomněl jsem na podpis. Martin | |
|
|
|
|