Dmácí uzený sýr



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?)
29.5.2012 17:49

Určitě bude cutisin stačit. Já jsem salámové obaly dřív kupoval v řeznických potřebách (např. v holešovické tržnici), později na netu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 28.5.2012 18:21

Aby neprotekl tak je potřeba udit při správné teplotě, umím ho dát i do dvojité punčochy. Při tomto uzení ve formě postrádá sýr "kůrku".

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 28.5.2012 19:09

Z dob, kdy jsem sýr udíval, jsem získal zkušenost, že mezi jednotlivými sýry (od různých výrobců)  byly dost velké rozdíly v jejich "roztékavosti". Taky se mi stalo, že sýr sice z punčochy nevytekl, ale přilepil se k půnčoše natolik, že byl po rozbalení beztak bez kůrky. Proto jsem punčochy raději opustil a nahradil salámovým střevem.

                     
host - 226.182 (?), 29.5.2012 17:41

Chtěl jsem se zeptat kde se dají střeva na sýr nebo salám koupit a nebo stačí salámové střevo Cutisin.Díky.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 29.5.2012 17:49

Určitě bude cutisin stačit. Já jsem salámové obaly dřív kupoval v řeznických potřebách (např. v holešovické tržnici), později na netu.

                     
host - 100.142 (?), 13.8.2012 18:10

My jsme udili vždy jen 45 tučnost.V dělané nerezové formě, takže sýr nevytekl a nikdy se ani nepřilepil.

                     
host - 34.49 (?), 8.5.2013 16:11

Zdravím Vás.

Koupil jsem salamové střeva přes net a při dodání jsem teprve zjistil že tam je napsáno jan na vaření nikoli na uzení (střeva EKOZ) nebo jsou ještě jiné střeva (chtěl jsem udit sýr). Dík za odpověd

                     
host - 178.169 (?), 12.3.2015 18:20
Zdravím, já si udim domácí sýr, cca týden po výrobě. Mohu říci že udim přímo na smrk. Palubkách a po hodině obracím. 4Hodinky na 30st. A pak 70 st 3 hod. Sýr dávam tak jak je od formy, jelikož je domácí tak se nerozteče. Drží tvar. Dal sem si i recept na facebook kutilove domácí. Sýry nevydrží dlouho, děti to berou utokem.
                     
host - 0.160 (?), 22.10.2016 19:55
Na pucochy je nejlepe dojit do obuvi kde maji jednorazove tapky na zkouseni bot. (jako pritel rad doprovodim pritelkyni) a posleze poprosim prodavacku zda by nemnela prebytecne tapky (samo ze uplne nove) a ty jsou na syr nejlepsi. Jo a syr 30%
                     
host - 114.253 (?), 22.10.2016 20:11

Do formy sýr nasekám na kostičky, zaudím-dým prostoupí mezerama a zvednutím teploty sliju do celku.

                     
host - 208.230 (?), 11.2.2017 12:19

Já dávám sýr 30% eidam, nakrájím na malé kostičky, trochu dochutím a nasypu do kovového cedníku vystlaným pečícím papírem. Sýr se krásně spojí a po vyklopení je s toho krásný bochánek..no mňamka.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika