Dmácí uzený sýr



host - 34.49 (?)
8.5.2013 16:11

Zdravím Vás.

Koupil jsem salamové střeva přes net a při dodání jsem teprve zjistil že tam je napsáno jan na vaření nikoli na uzení (střeva EKOZ) nebo jsou ještě jiné střeva (chtěl jsem udit sýr). Dík za odpověd

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 28.5.2012 18:21

Aby neprotekl tak je potřeba udit při správné teplotě, umím ho dát i do dvojité punčochy. Při tomto uzení ve formě postrádá sýr "kůrku".

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 28.5.2012 19:09

Z dob, kdy jsem sýr udíval, jsem získal zkušenost, že mezi jednotlivými sýry (od různých výrobců)  byly dost velké rozdíly v jejich "roztékavosti". Taky se mi stalo, že sýr sice z punčochy nevytekl, ale přilepil se k půnčoše natolik, že byl po rozbalení beztak bez kůrky. Proto jsem punčochy raději opustil a nahradil salámovým střevem.

                     
host - 226.182 (?), 29.5.2012 17:41

Chtěl jsem se zeptat kde se dají střeva na sýr nebo salám koupit a nebo stačí salámové střevo Cutisin.Díky.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 29.5.2012 17:49

Určitě bude cutisin stačit. Já jsem salámové obaly dřív kupoval v řeznických potřebách (např. v holešovické tržnici), později na netu.

                     
host - 100.142 (?), 13.8.2012 18:10

My jsme udili vždy jen 45 tučnost.V dělané nerezové formě, takže sýr nevytekl a nikdy se ani nepřilepil.

                     
host - 34.49 (?), 8.5.2013 16:11

Zdravím Vás.

Koupil jsem salamové střeva přes net a při dodání jsem teprve zjistil že tam je napsáno jan na vaření nikoli na uzení (střeva EKOZ) nebo jsou ještě jiné střeva (chtěl jsem udit sýr). Dík za odpověd

                     
host - 178.169 (?), 12.3.2015 18:20
Zdravím, já si udim domácí sýr, cca týden po výrobě. Mohu říci že udim přímo na smrk. Palubkách a po hodině obracím. 4Hodinky na 30st. A pak 70 st 3 hod. Sýr dávam tak jak je od formy, jelikož je domácí tak se nerozteče. Drží tvar. Dal sem si i recept na facebook kutilove domácí. Sýry nevydrží dlouho, děti to berou utokem.
                     
host - 0.160 (?), 22.10.2016 19:55
Na pucochy je nejlepe dojit do obuvi kde maji jednorazove tapky na zkouseni bot. (jako pritel rad doprovodim pritelkyni) a posleze poprosim prodavacku zda by nemnela prebytecne tapky (samo ze uplne nove) a ty jsou na syr nejlepsi. Jo a syr 30%
                     
host - 114.253 (?), 22.10.2016 20:11

Do formy sýr nasekám na kostičky, zaudím-dým prostoupí mezerama a zvednutím teploty sliju do celku.

                     
host - 208.230 (?), 11.2.2017 12:19

Já dávám sýr 30% eidam, nakrájím na malé kostičky, trochu dochutím a nasypu do kovového cedníku vystlaným pečícím papírem. Sýr se krásně spojí a po vyklopení je s toho krásný bochánek..no mňamka.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika