Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Staré plody třešní, 14.6.2012
U nás všechny neotrhané třešně ze stromu zmiznou. Popadají a pod stromem je pouze nastláno suchými peckami. Možná víc drží plody napadené monilií. Slušelo by se je odstranit, ale kdo by to dělal, že...
Jak se šlechtí jabloně?, 13.6.2012
Holt musíme přírodě vzát hold.    Nevím, kolika geny je kódovaná barva slupky a jakým způsobem dědičnosti se přenáší na potomky. Takže s tou barvou je to nejisté. Moderní odrůdy jsou často výsledkem opakovaných křížení a hlavně pečlivé... celý příspěvek >
Zarostlá zahrada, 13.6.2012
Nevím, jak je zahrada velká a o jaké porosty jde. Ale kultivátorem bych se do ní nepouštěl, desetileté náletové keře vyorat nedokáže. Pokud bych měl zahradu jen v pronájmu, zúrodňovaol bych ji, pokud možno, s minimem námahy a výdajů.... celý příspěvek >
Klobásová směs, 13.6.2012
Samozřejmě to lze - podle pravidel pro zavařování masa (dvojí sterilace nebo autokláv). Otázkou je, jak se vaření projeví na chuti a jestli procesem sterilace se nerozdělí jednotlivé složky směsi (tuk nebude plavat na povrchu jako u "amatérské"... celý příspěvek >
Stará třešeň - co s ní?, 13.6.2012
Záleží na tom, jestli se Vám strom líbí, třešně chutnají a chcete jej mít na zahradě nadále. Pokud ano, odřezal bych pouze suché větve a nechal strom žít. Odřežete-li v době sklizně pár nejvrchnějších větví i s plody, taky se nic... celý příspěvek >
Staré kompoty do kompostu, 12.6.2012
Když je tam dáte bez těch sklenic, tak to bude v pořádku. Nebo kompoty nabídněte někomu, kdo často pálí ovocný destilát.
Jakou slivoň do 500 mnm, větrná zahrada, 11.6.2012
Lepotica je velmi plodná, spíš na přímou konzumaci. Na koláče to není to pravé. Je méně sladká a při pečení se roztéká. Stanley je v tomto lepší.
Řezat či vykopat, 11.6.2012
Ať je to jak chce a příčina jakákoli, strom se houpe a nemá v půli červma žádné listy. Pravděpodobnost jeho záchrany se limitně blíží nule. Vykopal bych ho. S ohledem na "houpání" to ani nebude těžké.
Zkušenosti z řetězovou pilou na akumulátory, 11.6.2012
Nerozuměl jste mi. Tvrdil jsem, že nemáte pravdu v této větě: ...pokud nedokážete pochopit, že ji někdo chce a potřebuje její výhody, tak by jste neměl psát do vlákna zkušenosti s aku pilou. A tady soudím, že nelze říkat, kdo by měl či neměl psát... celý příspěvek >
Čerešňa - plody nerastú, opadávajú, 11.6.2012
Ovocné stromy běžně rostou na březích rybníků, mnohdy méně než 1,5 metru nad hladinou. Sám mám zahradu ve svahu a když jsem na dolním konci vrtal sloupky na plot, ve 3/4 metru jsem narazil na vodu (vedle zahrady teče potok).  Švestkám v... celý příspěvek >
Zkušenosti z řetězovou pilou na akumulátory, 11.6.2012
Nemáte pravdu. Pokud chce zadavatel na fóru dostat nějakou radu, není zřejmě v problematice stoprocentně orientovaný, jinak by se neptal.    Vyjádření odborníka, že žádná z vybíraných alternativ nemusí být  pro... celý příspěvek >
Nadejny nahodny semenac - postup, 10.6.2012
Prvně je dobré pokusit se zjistit, zda jde o zasazený strom, nebo náhodně vyrostlý semenáč.  Pokud strom roste v (možná bývalém) sadu, byl zřejmě vysazený. V tom případě se jedná pravděpodobně o konkrétní odrůdu.  Náhodný... celý příspěvek >
Řez švestek, 7.6.2012
Částečně jste si odpověděl sám. Zakrácením kolmo rostoucích výhonů se ty šikmé a vodorovnější dostanou relativně blíž vrcholu (seříznutého) stromku a tak se podpoří podle známé apikální dominance jejich růst.     Stejně tak jste si... celý příspěvek >
Kečup rajčata s červenou řepou, 7.6.2012
Nemám ho u sebe. Osvědčil se mi recept z knihy J. Balaštíka KOnzervovanie a mrazenie v domácnosti,  vydané ve slovenštině v 80. letech. K rajčatům přidávám cca 5% celkové hmotnosti řepu. Obzvlášť, když přidávám, z důvodu nedostatku, i... celý příspěvek >
Čerešňa - plody nerastú, opadávajú, 7.6.2012
To je samopzřejmě pravda. Nicméně samotná hladina spodní vody 1,5 metru pod povrchem není špatná ( spíš ideální) a neměla by být být příčinou pohromy pro jakoukoli peckovinu.
Další diskuze:  236237238239240>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika