|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Mollies Delicious, 16.9.2013 Jistě, odolnost proti strupovitosti není žádná zvláštní kategorie, je to jen jedna z valstností odrůdy, podobně jako velikost plodů, chuť či nároky na polohu. Pro mě je to ale vlastnost poměrně důležitá, přesto záleží na ostatních dobrých... celý příspěvek > | | Trojica najlepších, 16.9.2013 Record ještě nemám zralý. plody jsou ještě tvrdé, tvarem podobné pološvestce či slívě. Chuiť nedozrálých plodů zatím nic moc.
Co se týče letošní Haganty, ostudu určitě nedělá. Plody jsou ještě větší než jindy, chuť sice není... celý příspěvek > | |
| | Co je to za odrodu?, 16.9.2013 Nu, poptávat se o jakou odrůdu jde a nenapsat, kdy byly jablka vyfocena, to je hodně matoucí. I v letošní posunuté sezóně zrály Vistabely již před měsícem. Plody jsou podobně ojíněné jako na fotce, ale červená barva je víc rozmytá, ne tolik žíhaná.... celý příspěvek > | | Viktoria, 16.9.2013 Viktoria je vděčná slíva. Její největší předností ale není chuť či aroma. V tom ji většina modře zbarvených slivoní dozrálých v optimální poloze asi překoná. Ale plody Viktorie jsou velké, plodnost vysoká a hlavně - patří k odrůdám nejméně... celý příspěvek > | | Na čem si v tuto dobu nejvíce pochutnáváte na zahradě?, 13.9.2013 Třebaže dozrávají již kvalitní jablka a hrušky, u nás zatím peckoviny vládnou. Konkrétně bnroskve a švestky. I mě lákají mezi slivoněmi ty modré plody víc. Myslím, že to není jen barvou. Typická chuť a hlavně vůně zralých švestek z rynglí a... celý příspěvek > | | Průzkumný dotaz, 13.9.2013 Pan Kaněra je velký ovocnářský nadšenec a do pěstitelství se pouští celým svým srdcem. To je nepochybně inspirující, strhne-li k podobnému nadšení jiné amatérské ovocnáře, je to dobře. Já to tak vnímám a taky jsem popsal v příspěvku o... celý příspěvek > | | Měření kvasu, 12.9.2013 Tak já nevěřím v úspěšné odpeckování durabncií myrobalánů a asijských slivoní. A vy mi jako důkaz ukazujete pecky z vypeckovaných mirabelek, tedy ovoce, které jsem vůbec nejmenoval. Tomu fakt nerozumím.
Ve shodě s Ing. Šlosarem... celý příspěvek > | | Průzkumný dotaz, 12.9.2013 Příspěvek pana Vladislava je třeba číst a vnímat spíš jako lyrickou prózu než poučky. Za věty, jako : "Příroda se nás snaží uchlácholit a připravit šokovou situaci pro naše miláčky a zabít je..." by se nemusel stydět ani Karel... celý příspěvek > | | Vlaška končí, 12.9.2013 Nu nechci být válečným štváčem, ale myslím, že velkou pravdu měl Petr hned v prvním příspěvku tohoto vlákna před 2 roky, včetně jeho názvu.
Vlaška mi vždycky působila jen trápení. Nejdřív jsem ji dlouho nemohl sehnat, staré... celý příspěvek > | | Aprimira, 12.9.2013 Ono asi to klasické rozdělení slivoní na švestky, slívy, pološvestky, renklódy, špendlíky a mirabelky pomalu bere za své.. Jednak do toho vtrhly plodové myrobalány s asijskýmií slivoněmi, plumcoty, pluoty, apriumy, navíc četným křížením vznikají... celý příspěvek > | |
| | Co je to za rostlinu?, 10.9.2013 Ibyšek? | | Trojica najlepších, 10.9.2013 Problém je nejen v tom, že v různých lokalitách našich zemí prospívají jednotlivé odrůdy různě, ale i skutečnost, že i v jedné zahradě je v různých letech pořadí kvality chuti odrůd jiné. Za Hagantu a její schopnost dozrát i u nás bych dýchal.... celý příspěvek > | | Jak nejlépe nechat dozrát sklizená rajčata?, 10.9.2013 Rajčata se snažím během sezóny sklízet zralá nebo skoro zralá, v tom dávám za pravdu Mirkovi, že chutnají lépe než ty dozrálé v bedýnce.
Na druhé straně si nemyslím, že rajčata, co dozrají tak, jakl uvádí jirilan, by se nedala jíst.... celý příspěvek > | | Nektarinka Venus, 10.9.2013 Dobrý den, jak jste byla spokojena s chutí plodů paní Lído? Já se musím přiznat, že jsem nebyla moc nadšená. Tak říkajíc- "Nic proti ničemu". Mám sice teprve 2-letý stromek a už měl 3 vcelku velké nekatriny, ale chuť mě nijak neohromila... no... celý příspěvek > | | TopTaste?, 10.9.2013 Počet mnou zkonzumovaných plodů Toptaste se stále počítá na jednotky kusů, takže do toho nemám co mluvit. Měl jsem za to, že hlavním cílem této odrůdy je - spíš než harmonická chuť pro přímý konzum - vysoká cukernatost za účelem přípravy kvasu.... celý příspěvek > | |
|
|
|
|