Příspěvky uživatele - 220.205

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Merunkovice, 27.10.2011
Promiňte, ale asi si nerozumíme. Degustátorem ovocných destilátů se nestáváte od Pánaboha, na tuto činnost nepotřebujete nějaký "papír" ani školení či osvědčení. Degustátorem se stáváte ve chvíli, kdy Vás osloví pořadatelé soutěže a ti Vás... celý příspěvek >
Merunkovice, 27.10.2011
Co Vás to proboha napadlo dávat ovocný destilát do lednice? To Vám nikdo ještě neřekl, že se ovocné destiláty pijí při pokojové teplotě? Ani si neumíte představit, jaké problémy mají organizátoři soutěží ovocných destilátů, jejichž těžiště je... celý příspěvek >
Kyselý lajtr, 17.10.2011
Prvotní destilát, tzv. lutr, na Moravě lajtr, na Slovensku vodka je vždy kyselý, protože jeho výroba probíhá tak zvanou prostou destilací tj. z baňky do předlohy a všechny těkavější komponenty, bohužel i ty o které nestojíme (kys. octová a její... celý příspěvek >
Hruškovice, 16.10.2011
Taky si uvědomuji, že by tu mohl být další, daleko horší problém - a tím jsou třísloviny a zralost plodů. Opravdu jste si jist tím, že hrušky byly v plné zralosti a stopky byly odstraněny? Pokud některá z podmínek nebyla splněna, tak Vám ani... celý příspěvek >
Hruškovice, 16.10.2011
Odvětráním se nic nezíská, tedy ne ve smyslu lepší kvality. Nahořklost destilátu je v souvislosti s dokapovými složkami a s tím nic nenaděláte, jedině předestilovat. slosar-petr@seznam.cz
Slivovice vs. calvados, 2.10.2011
Řetízkování slivovice souvisí s objemovými procenty lihu v deslilátu ale tento vjem nemá žádnou vypovídající schopnost o jeho kvalitě. Prostě, bylo laicky zjištěno, že zhruba při 50% obj. lihu v destilátu se tvoří řetízek bublin po obvodu... celý příspěvek >
Cukernatost hrušek?, 29.9.2011
Pokud Vám připadá kys. sírová nepotravinářská, ačkoli v ji běžně používá jedna nejmenovaná firma na vizovicku, tak Vám kys. citronovou rozhodně doporučit nemohu, ledaže byste ji přidával každý, zhruba 4. den. Tato trikarboxylová kyselina snadno... celý příspěvek >
Cukernatost hrušek?, 29.9.2011
Hruškový kvas je jeden z nejsložitějších, ačkoliv jeho stabilita je mnohem lepší, než-li třešní, višní, meruněk či mirabelek, prostě tak snadno nezoctovatí. Problém hruškového kvasu spočívá v tom, že tyto plody obsahují asi 4-5x méně kyselin,... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 27.9.2011
Máte naprostou pravdu a zajímalo by mě, kde jste se to dočetl. Hloupostí a zvláště chemických souvisejích s naprostou neznalostí organické chemie je bohužel v dostupné literatuře spousta a zvláště v monografiích po roce 1989 a také... celý příspěvek >
Slivovice - kvas, 26.9.2011
Děkuji za důvěru, odpověď není složitá. Jde o to, že švestek v sudu bylo příliš mnoho, optimum je tak 75- 80%. Pěna, kterou pozorujete na kvasu je projevem bouřlivého kvašení, a proto Vám také sud přetekl, doufám že ne mnoho. Do několika dnů by toto... celý příspěvek >
Palírny (oficiální) a jejich kvalita, 26.9.2011
Pokud to tak je, že i ve druhém stupni stále převládá prostá destilace, jak píšete, tak to je tedy situace dost tristní. Úkolem kolony není jenom destilát zesílit, ale poradit si i s azeotropií, tedy se schopností molekul s vysokým bodem varu (často... celý příspěvek >
Palírny (oficiální) a jejich kvalita, 25.9.2011
Obávám se, že si nerozumíme. Dvoukotlový způsob přípravy spočívá v přípravě lutru, který se dále zpracovává převážně rektifikačně. Kolona je jen jedním z prvků této druhé aparatury, nicméně nejdůležitější. A ocenil bych, kdybych věděl s kým... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 23.9.2011
Dobrý teploměr nesprávně umístěný je na nic. To je jistě pravda, ale Vy víte, kde má být správně teploměr umístěn, aby se do destilátu nedostaly dokapové složky? Pokud to víte, tak také umíte komunikovat s děj, které se odehrávají v koloně kde se... celý příspěvek >
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty, 23.9.2011
Slivovici nemůžete udělat nic horšího, než když ji vnutíte jiné chutě, které budou pocházet ze dřeva do kterého ji chcete uložit. To je prostě vražda. Tak si to rozmyslete a alespoň část uložte do skla, abyste po letech mohl posoudit ten rozdíl.... celý příspěvek >
Palírny (oficiální) a jejich kvalita, 23.9.2011
V průběhu samotného pálení majitelka neustále na koloně cosi hlídá Promiňte, že se tak ptám, ale co majitelka pálenice vlastně na koloně hlídala? Chcete snad říci, že uměla komunikovat s ději, které probíhaly v koloně kde se setkává kapalná a parní... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika