 |
Příspěvky uživatele - 94.10
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kvas jablek, 31.10.2008 Myslím, že 5 kg medu bohatě stačí. Osobně jsem letos do moštu nedával nic, včely mi odešly na varoázu. Asi bych ještě změřil obsah glycidů cukrometrem a bude-li pod 2%, jel bych pálit. Nebo alespoň přenést sud do většího chladna (což půjde asi u 200... celý příspěvek > |  | Co to vlastně vyrábím, kompost?, 31.10.2008 Zelená, hustá smradlavá kaše vzniká spíš anaerobními procesy (nedostatečným okysličením) v kompostu, než nadbytkem dusíku. Pomohlo by prosypat trávu zeminou a jinými zbytky, které mají šanci brzy zetlít. Můžete zkusit i urychlovač kompostu, sám... celý příspěvek > |  |
|  | Podnože pro růže, 30.10.2008 Už je to dlouho, co jsem růže očkoval. Používal jsem obyčejný šípek. Jestli se očkuje i na něco jiného, nevím. |  | Který skleník zvolit? V, 30.10.2008 Je otázkou, jestli je správné si podruhé skleník nekoupit anebo koupit a správně sestavit. |  | Starkrimson, 30.10.2008 Starking a Starkrimson se velikostí, chutí ani skladovatelností plodů neliší. Pouze růstem (Skg bujný, Skm spur) a barvou (Skg žíhaný Skm rozmytý). |  | Teploměr do udírny, 30.10.2008 Stačí koupit zavařovací teploměr - tedy kovový bimetal, nikoli skleněný |  | Kvas jablek, 30.10.2008 Toto je mé desatero správně ošetřeného kvasu.
1. Co největší a čistá nádoba
2. Zralá, čistá a neshnilá jablka. Lze je nechat vyrosit a dozrát na hromadách nebo v bednách
3. Celou nádobu naplnit najednou podrcenými jablky... celý příspěvek > |  | Ředění slivovice, 30.10.2008 Osmózu bych sem netahal. I voda z kohoutku má do izotonického roztoku hodně daleko, ale o to při ředění slivovice nejde. Nevěřím, že jakákoli voda (pokud nejde o nějakou siřičitou prdlavku) dokáže výrazněji změnit chuť slivovice. Může ale vytvořit... celý příspěvek > |  | hnojení ovocných stromů, 30.10.2008 Na tuto problematiku nelze odpovědět obecně. Věc má mnoho proměnných. Kde pěstujeme, jak pěstujeme, co pěstujeme, na čem pěstujeme a co od ovocných plodin chceme (ovoce, stín, pohyb na vzduchu, houpačku). Je to podobné, jako se ptát: "Máme vůbec... celý příspěvek > |  | doplnění vápníku proti hořké pihovatosti, 30.10.2008 Proti hořké pihovitosti je podstatně efektivnější a v konečném důsledku i levnější postřik rozpustnou solí vápníku přímo na nezralé plody, a to opakovaně.
Jinak nemám nic proti aplikci vápna, pokud je půda kyselá a vápníku v ní... celý příspěvek > |  |
|  | nové odrůdy jabloní, 29.10.2008 Uvádějí někde zmínění prodejci, na jakých podnožích mají své stromky naštěpované? Bez tohoto údaje je jakýkoli nákup zajícem v pytli. |  | Lískové ořechy, 27.10.2008 Podle čeho soudíte?
Ne vše, co se píše na netu musí být pravda, ale tady je jeden odkaz:
http://botanika.bf.jcu.cz/suspa/vyuka/materialy/populac/pyl.doc |  | Urychlení hnití jablek, 27.10.2008 Znám několik rodin nedaleko, kteří mají na zahradě vzrostlé jabloně (obvykle po rodičích). Když začnou plody dozrávat, všechny je otřepou, napytlují a odvezou do výkupu. Jablka na jídlo koupí v Penny, na pití ovocnou šťávu v... celý příspěvek > |  | Lískové ořechy, 27.10.2008 Myslím, že se nemýlím (tedy v tomto případě, jinak často :-)). Přečtete-li si příspěvek podrobně, je tam napsáno geneticky totožný. Podobně jako dvouvaječná dvojčata nejsou terminologicky totéž jako normální sourozenci, ale z genetického... celý příspěvek > |  | Co teď s kadeřavostí?, 27.10.2008 Přístup "stromy ponechat a čekat, jak se s tím vyrovnají", je přírodní a ekologický jen naoko. To lze praktikovat s planě rostoucími ovocnými druhy nebo s odrůdami, které se těm planým svým růstovým cyklem podobají. Pěstované odrůdy... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|