Výsev rajčat

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?)
19.3.2011 3:27
Rostlina měla ve volné půdě asi metrovou velikost, pokud ji budete vyštipovat tak předpokládám že bude jen "prořídlejší" protože jako keříčková odrůda ukončuje růst. Taky by mne podrobněji zajímalo to "keříčkové rostení" a tak zkusím nafotit na nové rostlině detaily jak to funguje. Co se týče té prodloužené periody (taky mi to není moc jasné), tak vzhledem k tvaru a vlastnostem plodů, si myslím že se jedná o výdrž rajčátek na rostlině.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 19.3.2011 3:27
Rostlina měla ve volné půdě asi metrovou velikost, pokud ji budete vyštipovat tak předpokládám že bude jen "prořídlejší" protože jako keříčková odrůda ukončuje růst. Taky by mne podrobněji zajímalo to "keříčkové rostení" a tak zkusím nafotit na nové rostlině detaily jak to funguje. Co se týče té prodloužené periody (taky mi to není moc jasné), tak vzhledem k tvaru a vlastnostem plodů, si myslím že se jedná o výdrž rajčátek na rostlině.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 20.3.2011 0:06
Tady jse nafotil z menží vzdálenosti vrchol keříčkového rajčete. Pokud bych vylomil vlky tak bude mít jen velmi málo květenství. Nikdy jsem se tím nějak nezabýval protože jsem pěstoval výhradně tyčkové odrůdy, ale natáhnout keříčkové rajče na stěnu půjde asi právě jen prostřednictvím zálistků. Rozdíl mezi determinantním a polodeterminantním bude asi v tom, že to první ukončuje růst za prvním květenstvím, to druhé za druhým nebo třetím. Tady by asi spíše poradil nějaký odborník.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 147.108 (?), 19.3.2011 8:39

Do pytliku spadlo semínko Stupického, jestli je to české osivo.

jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 176.75 (?), 19.3.2011 8:51

Vypadá to spíše na Inku třešeň. Možná, že se vám do výsevního substrátu dostalo semínko Inky. Ale ani to by nebylo k vyhození. Dejte vědět, co z toho vyrostlo.

šípková Růženka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 144.178 (?), 19.3.2011 11:12

Děkuji všem, tak ho tedy nechám a jestli nezapomenu, tak dám vědět, co z toho vyrostlo 

solide - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (415) - 78.100 (?), 24.3.2011 16:56

Ja som sa tento rok rozhodol si predpestovat priesady rajcin a paprik sam. 25.2 som vysial semena rajcin aj paprik do folie s otvormi urcenej na zakorenovanie. Ako zem som kupil priamo zmes na pestovanie priesad.Postupne mi vzisli skoro vsetky priesady /vacsinou som daval po dve semena do jedneho otvoru/, vid prilozene foto. Ako som si precital mal by som ich potom presadit do vacsich nadob /asi do kelimkov od jogurtu/. Ako budem vediet kedy je ten spravny cas? Mam nechat v jednom otvore obidve vzidene rastlinky? Tieto ak nie su v noci mrazy mozem dat von na balkon a tam ich nechat aj na priamom slnku cely den? Pestujem to takto prvy raz preto som vdacny za kazdu, dobru radu. J

planty rajcin a paprik
planty rajcin a paprik
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty