Výsev rajčat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 141.24 (?), 26.2.2011 21:50
Mohu potvrdit, že úrodnost "chuťových rajčat " jako je Bejbino, Pollicino, Stupické polní rané je v jednotkách hmotnosti nižší než např. Tornádo a jemu podobná. Své pěstování stále modifikuji a někam posunuji. Dříve jsem léta pěstovala jako nosnou odrůdu Tornádo a něco k němu na zkoušku. Rajčata se jedla čerstvá, přebytky se zpracovaly v kuchyni či zakonzervovaly. Letos budu pěstovat zvlášť odrůdy k přímému konzumu (Bejbino, Stupické, Pollicino, Černý maur, nějaké ruské vzorky). Tato rajčata však nebudou stačit na zpracování a navíc ani nejsou vhodná na kečupy, sušení, omáčky. Chci zkusit San Marzano, obávám se, že nedozrají v našich chladných podmínkách a v nadcházející malé době ledové dle MF Dnes. Asi se vrátím k již vyzkoušeným Šejkům, nebudu je však sázet mezi rajčata k domu, ale na políčko, keříčkový růst mi esteticky nevyhovuje. Jiřina
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rettigova - Stříbrný Zahrádkář (160) - 207.90 (?), 27.2.2011 12:49
Zasela jsem 20.1. a minulý týden jsem je přepichovala -mají 2 pravé lístky.Semena 24 hod v lignohumátu a 2x týdně je tím ještě kropím-dle návodu z GreenHaus(special.marjána).Doufám, že nepoženou do palic!
Mám z tomanetmitgeschack.de semínka i nějakých divokých rajčat, co jsou sice drobná ale údajně zcela odolná proti plísni bramborové. Jinak klasika - tmavá von Tula, Black Prinz, atd
my je máme nejraději.No a pro jistotu sáček Tornado F1.
Lilky, papriky zeleninové i kořeninové, vloni jsem měla 60 sazenic rajčat, ale skoro nic z nich, hodně jsem si udělala "aplégrů",byly krásné silné, dohnaly mateční rostliny velmi brzy, letos to chci udělat stejně
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 42.36 (?), 3.3.2011 9:17
A kdy prosím vysévat rajčata, která jdou ven a ne do foliovínku ani do skleníku? Děkuji za odpověď Petra S.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|