Určitě jde o rajčata. To s odlišnými "bramborovými" listy se podobá našemu Stupickému polnímu ranému, pěstuji je několik let a od ostatních je poznám podle těchto listů, žádná jiná mnou pěstovaná odrůda takovéto listy nikdy neměla. Letos mám stejný problém jako Vy. Vysela jsem dvě semínka odrůdy Tomat novyčok Ro, keříčkové z Ruska, obě semínka vzešla a každá rostlinka je jiná. Jako na Vaší fotografii. Vysvětluji si to příměsí jiné odrůdy. Při počtu dvou rostlin nevím, která je příměs.
Již mi byla doručena Sladkaja děvočka, byl prý problém ji v Rusku sehnat. Balíček obsahuje 25 semen, 5 jsem vysela, již klíčí. Na sáčku je označení ultraraný hybrid, dekorativní determinantní růst, dále je tam informace, kterou ne zcela chápu - překládám doslovně - prodloužitelná perioda sběru plodů. Nevím, co si pod tím představit. Asi jde o odrůdu vhodnou např. do nádob na balkon. Já ji chci zasadit do skleníku ke zdi, částečně vyštipovat a vyvazovat na stěnu. prodlouží se vyštipováním doba plodnosti? Nemám s keříčkovými rajčaty žádné zkušenosti, dosud jsem se jim vyhýbala. Jiřina