Velmi raná paprika

host - 228.241 (?)
6.1.2025 19:44
Máte pravdu, je to dosť drahé..a videl som ich už aj drahsie..všeobecne semienka paprík a paradajok išli cenovo hore.. U mňa sa Slavusu zatiaľ celkom dobre darilo..kupoval som ho 4 x teraz..nemôžem pravda zaručiť že sa bude dariť s ním aj niekomu inému..sused má viacej zatieneny skleník a rozdiel poznať..záleží aj od spôsobu pestovania..koľko má denného svitu..,podne podmienky aj závlahove... každému odporúčam netienit ani zelenou fóliou ani stromami ale vetrať..
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 222.96 (?), 6.1.2025 9:03, zobrazeno: 446x

Zdravím.

Pročítám různé stránky na netu, ale pořád nemám jasno. Poradíte, která paprika je velmi raná a dobře plodí? Mám možnost skleníku nebo i polní pěstování, ale jsme v 500 mnm. Máme rádi odrůdu Corno rosso, Tongua a budu letos zkoušet Nelu F1. V předchozích letech jsem měla různé, nejak nevidím rozdíly a mám pocit, že je to všechno málo plodné. Jako ostatní zelenina ok, ale ty papriky mě trápí. Děkuji za zkušenosti.

Nela
Nela

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6594) - 9.142 (?), 6.1.2025 9:43

Hledejte papriky s menšími plody, žluté barvy. Ve vaší poloze nejsou moc vhodné F1 hybridy. Mám dobrou zkušenost s Amy, je u mně základem. Ve skleníku 550 mnm.

host - 228.241 (?), 6.1.2025 12:53
Určite hľadajte papriku ktorá sa dá konzumovať aj v technickej aj botanickej zrelosti..to ako skoro budete mať papriku záleží aj od toho, koľko slnečného svetla dostanú..čím menej tieňa a viacej hodín svetla cez deň tým skôr budú.. Ja pestujem Slavus ako základnú odrodu v 460 mnm prvú papriku som mal tento rok koncom mája..(foto)..svetlo je pri paprike priorita..pôda a zavlaha sú ale dôležité tiež.. Peb.
Slavus
Slavus

host - 228.241 (?), 6.1.2025 12:56
Slavus v najlepšej rodivosti / foto nižšie.. Odporučiť môžem aj papriku Draky stredne veľká mierne štipľavá...
Slavus f1
Slavus f1

VASEK5 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (219) - 230.40 (?), 6.1.2025 17:12

Jak se tak divam na internet paprika  Slavus F1      15 semen cena 55kc i  vice    kdyz ji nebudou mit v miste bydliste a budete ji chtit tak si ji objednate k tomu pripocitate postovne a vyjde to na vic nez 100kc   a to je teda sila    vasek 5

host - 228.241 (?), 6.1.2025 19:44
Máte pravdu, je to dosť drahé..a videl som ich už aj drahsie..všeobecne semienka paprík a paradajok išli cenovo hore.. U mňa sa Slavusu zatiaľ celkom dobre darilo..kupoval som ho 4 x teraz..nemôžem pravda zaručiť že sa bude dariť s ním aj niekomu inému..sused má viacej zatieneny skleník a rozdiel poznať..záleží aj od spôsobu pestovania..koľko má denného svitu..,podne podmienky aj závlahove... každému odporúčam netienit ani zelenou fóliou ani stromami ale vetrať..

host - 214.246 (?), 7.1.2025 7:00

Takto ale nemůžete radit. Nestinit stromem. To ten strom musím porazit, nebo ten záhon pod nim nechat ladem? Do skleníku jsme dali bílou tkaninu ke sklu zevnitř a zvenku zelenou síť. Jinak ty květy upecete a nic tam nevyroste. Není lepší udělat nějaký rozumný kompromis. Když jsem sklízel cibuli tak jsem chodil s fotakem a snažil jsem se zabrat stromy a zároveň tu cibuli v těsně blízkosti. Abych dokázal ze vyrostla pod stromem. Pak jsem toho nechal, když někdo mysli ze cibule musí být jen na holem poli, jinak nevyroste, tak ať si to mysli.Ja proste pole nemám a na zahradě proste musím mít obojí. Záhony i stromy. Cena semínek? Jistě je to drahota. Každý si muže určit za co svoje peníze utratí. Já z radosti koupím za 260 korun slepici, ale žádnou radost bych asi neměl ze svareneho vina na trhu za 120 nebo polívky na sjezdovce 

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (230) - 210.156 (?), 7.1.2025 8:11

no, kamarad ma sklenik u zdi orientovane na vychod az severovychod a na zapadni strane skleniku ma 3m vysokou zed, vyssi nez sklenik, slunce mu tam sviti v lete asi od 8,00 do 14,00 priblizne, a paprik ma ze nevi co s nimi. Tak take to nechapu. Ja mam sklanik orientovany na jih, myslim tim delsi stranou, co se porazil smrk ma jizni strane zahrady mam pocit ze je to lepsi, a sviti mi tam slunce od cca. 9,00 do 18,00 a vetsi urodu nemam. ale jine misto, mam to v nejnizsim miste ve meste, on je na kopci. Tak babo rad. Ja vetram, on nechava vetsinou zavreno. Tak on ma teplo a stin, ja slunce a musim vetrat. nevim co si o tom myslet.

host - 228.241 (?), 7.1.2025 9:13
To čo som písal je približne z mojej vlastnej skúsenosti..mám lexan ktorý svetlo rozptýli a dvoje dvere ktoré sú v lete otvorené dokorán 24h..viem to porovnať so susedom, ma zelenu fóliu, aká je násada kvetov, veľkosť sadeníc a plodov paprík v polotieni a aká je na slnku a aj skorosť úrody tej istej odrody..v lete je slnko takmer 14 hodín..na paprike vnímam že sa jej takto zatiaľ darí... keď sa ma niekto opýta ako, tak mu poviem prípadne napíšem..iný záhradkári môžu mať ale tiež dobre skúsenosti s inými spôsobmi..je dobré spomenúť tieto postupy aj mna úprimne potešia Pozorujem že je to druh od druhu..jednému prospieva plné slnko, inému žiaľ zase nie a stromy sú dobrým pomocníkom... ešte spomeniem že v skleníku mam z jari šaláty reďkovky a v lete iba paprika /kapia 70,,%,paradajky 20 % a uhorky10%..podobne ako paprike aj kápii sa celkom darilo..prajem všetkým veľa úspechov
Raduza F1
Raduza F1

host - 228.241 (?), 7.1.2025 9:28
Ešte čo sa týka stromov a tienenia skleníka..rozumiem úplne že každý nemá možnosť v záhrade mať skleník netieneny... najviac to pomáha asi tej paprike..priznávam že mám väčšiu záhradu ktorá mi to umožňuje..pekna uroda môže byť ale aj v polotieni.. Peb.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová stodola6.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY3.1.2025
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY3.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?30.12.2024
Výsadba švestek na zahradě - tajemství úspěšného začátku22.12.2024
Výsadba švestek na zahradě - tajemství úspěšného začátku21.12.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika