Ustřihnout větvičky u rajčat?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Delkim - Stříbrný Zahrádkář (152) - 215.123 (?), 12.6.2009 18:50
spodní větve s listy dodávají rostlině světlo, atd... tím byste jí uškodil
doporučuje se odstranit je až ve chvíli, kdy vám odplodí první vijan, pak je vhodné všechny "větve" pod ním odstranit
ale ne dříve
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.181 (?), 13.6.2009 17:24
Nejsem odborník a proto nevím, jak to celé správně odborně popsat, proto použiji svá slova. Měl jsem na mysli spodní větve s listy, které nemají žádná pupata, nad nimi mám větvičky s listy, kde už poupata jsou, tak jsem jen chtěl vědět, jestli mám ty spodní větve s listy všechny odstranit, aby měla rostlinka sílu, ale koukám, že ne. Takže odstranit až ve chvíli, kdy nad těmito větvičkami sklidím nějaká rajčátka? Protože na těch spodních mi těžko něco vyroste, když tam nejsou kvítky ani pupata :) Děkuji všem za snahu pomoci amatérovi...
|
|
 |
|
 |
 |
|
Delkim - Stříbrný Zahrádkář (152) - 215.123 (?), 13.6.2009 18:02
přesně tak :) jakmile sklidíte všechna rajčátka z první dolní "větvičky", tak všechno co je pod ní můžete odstranit
a následně takhle můžete pokračovat směrem nahoru, tj. jakmile dozraje celý další vijan (=větvička) směrem nahoru, tak zase co bylo pod tím může pryč :)
neodborně napsáno a snad srozumitelně bude pochopeno :)
hodně úspěchů!
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6619) - 128.44 (?), 12.6.2009 19:56
Prosím všechny diskutující, aby alespoň zachovali dojem jakés takés odbornosti a nepsali že rajče má větvičky. Neudělalo ze mi z toho dobře.
K dotazu. Ty výhonky, pokud máte na mysli to, co roste v úžlabí listů, nemají květy, ale jen zpočátku, než povyrostou. Pokud je ponecháte, rozroste se celá rostlina do mohutného keříku. Pokud pěstujete rajčata tyčková, výhonky se vylamují. Pokud keříčková, nevylamuje se nic. Je možné také tyčkové rajče v dobrých podmínkách vést na dva výhony.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |