Sklizeň rajčat 2013
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 41.143 (?), 1.9.2013 16:32
Konečně dozrála pozdní odrůda Jersey Devil. Plody mají hmotnost kolem 200 g. Chuť je velmi dobrá.
|
|
|
|
|
|
|
host - 41.143 (?), 1.9.2013 16:33
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 5.149 (?), 1.9.2013 21:45
Máte někdo rajčata RAF? Jak Vám chutnají?
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
host - 97.49 (?), 31.12.2013 19:58
Muj kamarad pestuje RAF ve velkem na Kanarech. Ochutnal jsem posolene a bylo dobre. Jen ta slupka by mohla byt mekci. Pristi rok je zkusim. Jinak prekvapeni letosni sezony Brandywine yellow, sice opet slupka ponekud tvrdsi ale velice zajimava chut. Mel jsem i cervene Brandywine ale nezaujalo. Petr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 208.138 (?), 25.1.2024 10:35
Myslím, že ani s vínem to není úplně tak, jak píšete. Stejná odrůda, ze stejné trati od stejného vinaře může chutnat dost jinak. Na vině jsou klimatické podmínky, které se liší rok od roku. V zemích, kde je klima mnohem stabilnější, je rozdíl v ročnících téměř nerozeznatelný, ale u nás je to jinak.
Na rajčatech se to pozná snad ještě víc. V roce 2022 mi všechna rajčata vyšla v top chuti. Loni byla, krom výjimek, podstatně horší. Pokud by člověk chtěl být opravdu objektivní, musel by jednu a tu samou odrůdu pěstovat alespoň 3 roky po sobě. Což ale málokdo udělá, když má smůlu a zrovna nastal horší rok. Ochutnám, vyhodnotím, a když nejsem spokojen, vyřadím. Proto ten rozdíl v hodnocení. A to pomíjím ten důležitý fakt, že každý z nás má svoje chuťové přeference. Třeba praskání, tuhá slupka, množství cukru i kyselin jsou na počasí hodně závislé. Vezmu za příklad Stupické rané, které čas od času zařadím do seznamu. Ty rozdíly jsou markantní. 2022 za 8, jiné roky roky 5 - 6. Dalším faktorem jsou pak i naše postupy: přelévání a přehnojení dokážou s chutí i velikostí pěkně zahýbat. Několikrát se mi to povedlo a pak ani Startky nebyly to pravé ořechové.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 222.212 (?), 3.9.2013 20:19
Ja som spokojná s mojou úrodou, vzhľadom k tomu, kde žijem. Turiec, 518 mnm. 1/3 kýble pri stene, 1/3 voľne na záhone, 1/3 pod igelitovou strieškou, žiadne postreky, hnojenie granulovanými a tekutými slepačincami. Všetkým nám chutí Tornádo, Orkádo, Salus, Homestead, Stupické, Albertovské, Perun, Idyll. Skúsenosti s pestovaním paradajok mám minimálne, všetky dobré rady som získala v príspevkoch na tomto fóre, za čo ďakujem :-) Iva
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|