Sklizeň rajčat 2013
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reniii - Zlatý Zahrádkář (621) - 146.37 (?), 27.7.2013 12:05
|
|
|
|
|
|
|
host - 152.15 (?), 27.7.2013 13:13
uz pred mesiacom som mal lepsie papriky vonku
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 5.149 (?), 27.7.2013 19:53
Já rajčata, která nejsou červená moc nemusím. Ale Finik oranževyj mně chutná a dokonce chutná i manželce, která rajčata skoro vůbec nejí. V pondělí si asi udělám degustaci cherry rajčat (mám Philovu, Tomatoberry, Finik oranževyj, Datterino a k tomu Gardener´s delight a Bejbino), Sladkuju děvočku stejně jako Ildy, Black cherry a Sweetie zatím nemám. Pokud jde o Volkova a nedostatek vápníku nemusí to být tak kritické, většinou po odstranění poškozených plodů by nové plody nemusely být tak poškozené. Já do substrátu pro kbelíky míchám dřevěný popel.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andydul - Bronzový Zahrádkář (77) - 154.236 (?), 28.7.2013 9:34
Pridávam fotky svojej úrody...
Bifteková odroda, ktorú som si skúšobne zasadil len jednu rastlinu ma príjemne prekvapila nízkym vzrastom a vysokým výnosom, plody majú málo šťavy, sú pomerne chutné, stredne skoré. Rastlina má výšku necelý meter, tak na budúci rok skúsim pestovanie aj za oknom v izbe, kde sa vysokým odrodám nedarí kvôli nedostatnku slnka.
Čierne sú lepšie, než prvé plody, nakoľko je dobré počasie, budúci rok budem pestovať asi dve rastliny.
Idyll, ktorá sa u mňa ukázala ako ultraskorá odroda, ma síce chuťou nezaujala, ale má vysoký výnos a v júni je to jediná zrelá jedlá odroda a na začiatku júla kvantitatívne dopĺňa pomalšie a len v niekoľkých kusoch dozrievajúce chutnejšie odrody, budúci rok budem pestovať asi 2 rastliny.
Ildi dozrel prvý plod, porovnal som ju s neznámou na streche pestovanou odrodou, ktorá vyzerá plodom identicky, rastliny na streche však tvoria asi 20 plodov na vijan, zatiaľ čo Ildi aj 100 - chuťovo identické, budúci rok budem pestovať už iba Ildi.
Mini San Mazzo, ktoré na skúšku pestujem len jednu rastlinu ma prekvapilo mimoriadne sladkou a výbornou chuťou, takže som ju ihneď presadil z 5 litrového do 20 litrového kýbla a budúci rok budem pestovať asi 5 rastlín.
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kastef - Stříbrný Zahrádkář (262) - 138.131 (?), 31.7.2013 20:19
tak já sem konečně taky ochutnala pár rajčat, Stupické,Start, Idyl,Golden Currant/ten v kýblech zraje nejlépe/,jeden kousek Yellow Banana a Perun.Vše mi chutnalo, ovšem Start je pro mne nepřekonatelný... ale fakt byla dobrá všechna.Brzy už ochutnám Tiger Tom a Albertovské, tyto rajčata mají velkou plodnost ve foliovém krytu i venku, vypadá že se u nás budou dařit.Foliák je plný Býčích srdcí/ měšců /,zatím vše zelené, snad se jich dočkám...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|