Sklizeň rajčat 2013

andydul - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 154.236 (?)
17.7.2013 20:14

Nezdá sa Vám to ako Stupické?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

andydul - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 154.236 (?), 17.7.2013 20:14

Nezdá sa Vám to ako Stupické?

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 17.7.2013 20:26

To zralé Stupické na talíři mi připomíná spíše Bejbino, žebrovité Bejbino jsem ještě neviděl. Tmavé rajče těžko říci, v odrůdách se moc nevyznám, podobný je na Black Ethiopian, možná na Black Princ. Přidávám foto mého Kumata, na dalším je Mini Kumato ale to se originálu ze kterého jsem bral semena skoro vůbec nepodobá, spíše na Black Plum nebo Černý Maur.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 5.149 (?), 17.7.2013 20:49

Ano nezdá, dokonce bych řekl na 99%, že je to něco jiného. Ale jinak je to pěkné rajče.

Mr Big

andydul - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 154.236 (?), 18.7.2013 6:49

To Bejbino samozrejme je Bejbino - semaná mi kúpila polovička v originálnom balení v Topoľčanoch.

Ja preto na trhu nič nekupujem, to moja polovička mi kúpila priesady, aby mi spravila "radosť".

Ja som si na túto sezónu kúpil semená Bejbino F1, Tornádo F1, Slávu porýnia, Idyll a Ildi, všetko ostatné pestujem v podstate ako neznáme odrody, väčšinou povyberané z plodov, ktoré som dostal od niekoho zo záhrady, prípadne z hypermarketu.

Pestovať plody zo semien z hypermarketových plodov som už prestal, veď vieme, prečo, úrodnosť je otázna, kvalita tiež a takisto chuť.

A asi prestanem aj tie údajné "odrody", ktoré mám, ale to, ktoré nazývam Stupické je zatiaľ najchutnejšie, čo som minulý rok mal. Plody sú stredne veľké, pri dozrievaní zmäknú, ale skladovaťeľnosť majú asi týždeň, majú sýtočervenú farbu a vysoký lesk, plody takého lesku nemá žiadna odroda, ktorú mám. Chuť je veľmi intenzívna, sladko-štipľavá, chutí aj mojej polovičke. Bejbino to určite nebolo, semená som si vybral z nejakého chutného plodu pred dvoma sezónami.

petrn - (27) - 56.1 (?), 18.7.2013 10:13

Stupicke ma natolik specificke listy, ze je to jedine rajce, ktere poznam. To vase ma podle me uplne jine listy. A rekl bych, ze ani celkovym vzrustem se mu nepodoba.

Petersak - (29) - 248.16 (?), 17.7.2013 15:51

Zelené paradajky by som bral. Stále sledujem fórum a vidím, ako pekne sa to rozbieha a začína sa zber. U nás už bude zber len zo skleníka. Posledné dni som nemal ani internet, tak tu zašarapatil ľad. Zo záhrad ostalo veľké rumovisko. A to som vonku mal aj nové odrody, ktoré som chcel vyskúšať. Klasické paradajy nebudú tento rok vôbec, musím sa s tým zmieriť. Ostali len skleníkové na pretlaky a niekoľko kúskov cherry, čo sa zachránili nejakým zázrakom. 

Ani nemám chuť fotiť

burka 11.7.
burka 11.7.
led 2
led 2
led 3
led 3
led 4
led 4

andydul - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 154.236 (?), 17.7.2013 15:59

Tak to je totálna katastrofa... Môžete to všetko vyhodiť, je po úrode.

Mňa by porazilo, keby som štyri mesiace deň čo deň obskakoval rajčiaky a potom by mi ich niečo takto poľahky zlikvidovalo...

terezec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 38.5 (?), 17.7.2013 17:11

Tak to mě moc mrzí, taky jsem si to loni prožila... rostliny jsou úplně zničené? Já jsem loni otrhala potlučené plody a stříkla rostliny tuším Ortivou a nakonec ještě něco málo sklidila.

host - 248.16 (?), 18.7.2013 18:18

Úroda bude možno až koncom augusta, začiatkom septembra, ak sa vôbec zachránia. Niektoré začali vyháňať nové zálistky, iné úschýnajú úplne. Včera večer som to striekal, ale či to niečo zachráni sa uvidí až po týždni. Ja mám šťastie, že som si odložil bokom nejaké sadenice, ktoré nikto nechcel a bolo mi ich ľúto. Uvidíme. Ak niečo bude tak pridám fotky. Tak si to odniesla celá oblasť na juh od Košíc. V Prešove boľ ľadovec už trikrát, čo tam chodím na týždňovky. Tak tam sú hotový úplne na tento rok. 

Snažím sa vidieť pozitíva - Nič mi nebude zaberať miesto na jesennú brokolicu, karfiol a pekingskú kapustu, ktoré čakajú v bedničkách v skleníku. 

andydul - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 154.236 (?), 20.7.2013 20:18

Dnešná úroda z troch rastlín (2 x Idyll a 1 x neznáma odroda), ktoré mi rastú v izbe pod oknom, takže v podstate "skleníkové".

Majú podstatne nižší výnos, ako tie na balkóne a samozrejme na streche, kde sú na slnku od svitu do mrku, podľa toho im aj rýchlejšie dozrievajú plody - ale chuťovo medzi interiérovými a exteriérovými nie je žiaden rozdiel, dával som ochutnať aj ostatným, ktorí nevedeli, ktoré sú ktoré.

Zajtra pôjdem na strechu spraviť zber, bude to tam veľmi slušná úroda.

zber z 2 rastlín Idyll a z 1 neznámej odrody pestovanými v izbe
zber z 2 rastlín Idyll a z 1 neznámej odrody pestovanými v izbe
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty