To Bejbino samozrejme je Bejbino - semaná mi kúpila polovička v originálnom balení v Topoľčanoch.
Ja preto na trhu nič nekupujem, to moja polovička mi kúpila priesady, aby mi spravila "radosť".
Ja som si na túto sezónu kúpil semená Bejbino F1, Tornádo F1, Slávu porýnia, Idyll a Ildi, všetko ostatné pestujem v podstate ako neznáme odrody, väčšinou povyberané z plodov, ktoré som dostal od niekoho zo záhrady, prípadne z hypermarketu.
Pestovať plody zo semien z hypermarketových plodov som už prestal, veď vieme, prečo, úrodnosť je otázna, kvalita tiež a takisto chuť.
A asi prestanem aj tie údajné "odrody", ktoré mám, ale to, ktoré nazývam Stupické je zatiaľ najchutnejšie, čo som minulý rok mal. Plody sú stredne veľké, pri dozrievaní zmäknú, ale skladovaťeľnosť majú asi týždeň, majú sýtočervenú farbu a vysoký lesk, plody takého lesku nemá žiadna odroda, ktorú mám. Chuť je veľmi intenzívna, sladko-štipľavá, chutí aj mojej polovičke. Bejbino to určite nebolo, semená som si vybral z nejakého chutného plodu pred dvoma sezónami.