PS: Pan Zdenci, prosim vas na riesenie chorôb, pripadne inych poruch by bolo dobre zalozit nove vlakno, lebo takto tu budeme mat do konca augusta tisic prispevkov, v ktorycch sa budeme tazko orientovat.
Bohužel, počasí dle předpovědi bude stát za velký kulový. Rajčata rostou krásně a dohánějí opoždění, v květináčích se vybarvují stále více. Preventivní postřik je na zvážení, budu o tom přemýšlet, ošetření by se však týkalo jen rostlin na záhonech, ve skleníku a v květináčích nikoliv. Letos jsem rajčata ještě nestříkal. Sklidil jsem omylem ve skleníku první plod odrůdy Mini San Marzano jen proto, že mi při jeho "osahávání" zůstal v ruce.
Tak o část sklizně se mi postaralo nynější počasí. Ve starém skleníku i přes rozptylové drátosklo mi sluníčko spálilo vrcholy u 9 rajčat z 24. Nikdy předtím se mi to nestalo. U některých rostlin to odneslo jedno květenství u jiných i dvě což je zrovna u Ildi a Citriny.
PS: Pan Zdenci, prosim vas na riesenie chorôb, pripadne inych poruch by bolo dobre zalozit nove vlakno, lebo takto tu budeme mat do konca augusta tisic prispevkov, v ktorycch sa budeme tazko orientovat.