Sklizeň rajčat 2012
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?) 22.7.2012 22:19
Zmizelo mi sem tam nějaké to rajče a dnes jsem nachytal pachatele, byl jím kos. Zdrhl od nazobaného rajčátka a na zemi po něm zůstalo naděláno a semínka z rajčete. Obral jsem tedy úrodu rajčat a nechal mu tam jahody, těch si nevšímal, asi jsou méně sladší jak rajčátka.
Sklidil jsem Kumato, Black Krim, Zlatou Andromedu, Mini San Marzano, Sl. Děvočku, Ildi, Černého Maura, Torito a několik soudečků ze semínek vybraných z koupených plodů v supermarketech. Všechny soudečky mají vynikající chuť, liší se jen různou sladkostí. Teď už jen slunce aby to zrálo, v týdnu se chystám na první sušení.
Udělal jsem i "degustaci" a porovnání tmavých odrůd, všechny zrály venku ve stejných podmínkách a jednoznačně vyhrálo Kumato, Black Krima a Černého Maura strčilo do kapsy.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 5.149 (?), 22.7.2012 21:33
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 22.7.2012 22:19
Zmizelo mi sem tam nějaké to rajče a dnes jsem nachytal pachatele, byl jím kos. Zdrhl od nazobaného rajčátka a na zemi po něm zůstalo naděláno a semínka z rajčete. Obral jsem tedy úrodu rajčat a nechal mu tam jahody, těch si nevšímal, asi jsou méně sladší jak rajčátka.
Sklidil jsem Kumato, Black Krim, Zlatou Andromedu, Mini San Marzano, Sl. Děvočku, Ildi, Černého Maura, Torito a několik soudečků ze semínek vybraných z koupených plodů v supermarketech. Všechny soudečky mají vynikající chuť, liší se jen různou sladkostí. Teď už jen slunce aby to zrálo, v týdnu se chystám na první sušení.
Udělal jsem i "degustaci" a porovnání tmavých odrůd, všechny zrály venku ve stejných podmínkách a jednoznačně vyhrálo Kumato, Black Krima a Černého Maura strčilo do kapsy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 20.246 (?), 14.8.2012 12:12
K 1.8. zastříhávám vršky rajčat.I když je pěkný podzim, plody z květů po tomto termínu mi nedozrají.400 mnm.Stříkal jsem po výsadbě Acrobatem, opakoval po 3.týdnech.Pak za dešťů jsem použil 2xKuprikol, kvůli kratší OL.Plíseň zatím nemám.Sazenice beru od známého, k tomu něco svých pokusů.Ať se snažím jak chci, vždy mají sazenice slabší stonky, pak jsou dole slabé a nad nimi naroste po výsadbě ven už normální tlustý stonek.Zdravím.
|
|
|
|
|
|
|
host - 12.23 (?), 14.8.2012 16:35
Letošní sezóna rajčat je fakt výborná, orientuji se jen na tornádo, bejbina a stupnické, vše bez náznaku plísně - Zlínsko, Zalévané jen příležitostně, hnojené max. do konce června. Co mě trápí je jen u stupnické odrůdy brzké ukončení růstu a tím i plodnosti. Pozoruji to už třetím rokem co je pěstuji, prostě jako by byly nějak zakrnělé. Nejprve rostou rychle, ale co nasadí 2 - 3 vyjány plodů tak v podstě končí, vůbec se neobjevuje pokračující vrcholový výhonek. Je to škoda, protože chuťově jsou výborné. Má to tak u stupnických rajčat být, nebo dělám nějakou chybu v pěstování?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|