Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012
|
|
|
|
host - 228.173 (?) 5.3.2012 13:20
Hm, stejný problém jako jsem měl já. Rajčata a vlhko, to nejde dohromady. Ideální by bylo mít spodky rostlin v normálním prostředí, jen roubované vršky v mikroklimatu. Udělat to jde, bylo by to moc pracné.
Dnes budu roubovat další kusy, pokusím se udělat fotky včetně fotky zatím úspěšně naroubované rostliny.
vocho67
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vocho67 - Stříbrný Zahrádkář (117) - 228.173 (?), 26.2.2012 22:11
Listů na roubu je ponecháno možná moc. Uvidíme jak to půjde.
Já jsem po týdnu odstranil mikroklima, vypadá to nadějně. Přírůstky zatím žádné.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.173 (?), 2.3.2012 6:21
Můj současný pokus stále žije, už i na přímém slunečním svitu. Kryt byl odstraněn po týdnu, zatím však žádné přírůstky. V neděli asi budu roubovat další. Metoda "do rozštěpu" zřejmně zvítězí. Něco možná taky nafotím.
vocho67
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.173 (?), 5.3.2012 13:20
Hm, stejný problém jako jsem měl já. Rajčata a vlhko, to nejde dohromady. Ideální by bylo mít spodky rostlin v normálním prostředí, jen roubované vršky v mikroklimatu. Udělat to jde, bylo by to moc pracné.
Dnes budu roubovat další kusy, pokusím se udělat fotky včetně fotky zatím úspěšně naroubované rostliny.
vocho67
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.173 (?), 14.3.2012 19:29
Sundal jsem PET kryt (z poslední fotografie). Úspěšnost roubování při tomto pokusu je 100%! Klipsy ještě týden ponechám.
Rostlina z prvního pokusu už má pěkné přírůstky.
Zatím se nepotvrzuje, že by roubování rajčat bylo problematické. Teď bude zajívavé sledovat, jestli budou roubované rostliny lepší než pravokořenné.
vocho67
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|