Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3303) - 5.149 (?), 31.8.2012 19:02
Chtěl bych se zeptat Vás nebo pana Mirka v jakém balení (myslím počet semen) Vám dodalo Semo semena podnoží pro rajčata ev. lilky. Předem děkuji.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3303) - 5.149 (?), 1.9.2012 17:24
Děkuji za informaci. Já jsem se díval na web Semo a nebyl jsem si jistý jestli nabízí u podnože Fortoma F1 jen 1000 ks nebo mají i menší balení. Když jsem se teď blíže podíval, tak asi budou mít i u této podnože balení po 100 ks. I toto je pro jednoho až moc. Ale uvidím, jakou náladu a chuť na experimentování s roubováním budu mít v prosinci (předběžně jsem se domluvil ve Čtyřlístku, že by mně to objednali). Pokud bych to realizoval, tak bych tu podnož vyzkoušel na Stupické polní rané a na bifteková rajčata. Jinak Vám přeji, aby se Vaše zámětry s druhým skleníkem podařily k Vaší spokojenosti. Jen jako poznámku uvádím, že v rámci spolupráce s paní Renatou Renii (objednávka na estonském webu) se po 30 ti letech pokusím v mých podmínkách pěstovat také lilky (6 odrůd). S pozdravem
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
vocho67 - Stříbrný Zahrádkář (117) - 228.173 (?), 1.1.2013 19:19
Před novou sezonou bych se dotázal Mirka. Budete letos opět roubovat?
Já budu zkoušet nějakou vzrůstnější podnož.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.3 (?), 10.1.2013 19:23
|
|
|
|
|
|
|
vocho67 - Stříbrný Zahrádkář (117) - 228.173 (?), 11.1.2013 14:55
Fortoma by měla být vzrůstnější (Velmi vzrůstná, vitální podnož pro rajčata). V loňském roce použitá podnož J3B strong moc nerostla. Jednu podnož jsem nechal růst bez roubování a byla to bida. Dokonce jsem ochutnal i plody.
Dají se sehnat i jiné podnože, dokonce namíchané. I to je možnost, kterou zkusím. Vždy se tam uvádí pro rajčata a lilky. Tato varianta je i levnější, dá se koupit menší balení semen. Když napíšu odkaz, tak to asi smažou.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3303) - 5.149 (?), 28.2.2013 18:59
Někde jsem četl, že když jsou rajčata po naroubování v temném prostoru, tak by se měla minimálně dvakrát za den odklopit, aby se do tohoto uzavřeného prostoru dostal kysličník uhličitý. Je tomu tak?
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|