Ranné rajče
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
host - 91.119 (?) 13.3.2016 12:22
Vysievam normálne v druhý týžden v marci. Sadím 10. - 15. mája, podľa počasia, niekedy až 20. mája. Priesady pikírujem do 0,5 l kelímkov, aby do doby výsadby nezakrpateli, jogurtový kelímok je na rajča príliš málo. Podstatné je priesady otužovať, cez deň ich od polovice apríla vynášam von, ak sú teplé noci, nechám von aj cez noc. Pozor výsevy hynú už pri +5°C, malé priesady možno +3°C. Len staršie otužené priesady vydržia +1°C. Aj vplyvom vetra stonky stvrdnú. Priesady z fóliáku sú do takej nadmorskej výšky nevhodné, temer vždy sú mäkké a vytiahnuté. Radšej by som zvolil: Výsev doma, od polovice apríla pekný deň - vonku na chránenom mieste, škaredý deň - veranda, alebo za oknom. Vo foliovniku sú teploty aké tá rastlina potom vonku nikdy nezažije, je rozmaznaná. 0,5 l kelímky, otužovanie to celé má jediný cieľ, aby po výsadbe rastlina okamžite štartovala, rástla ďalej. Priesady z foliáku Vám po výsadbe zastanú na 2 -4 týždne, čo je v takej nadmorskej výške osudová strata času. Výber odrôd je tiež podstatný. To čo som písal, Stupické, Sungold, Cigánska princezna (mini kumato) je výber z asi 15 odrôd popisovaných ako veľmi rané, čo som vyskúšal. Napr. Bejbino mi dozrieva v druhej polovici septembra a obvykle 2/3 úrody spáli mráz.
Radovan
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 91.119 (?), 13.3.2016 12:22
Vysievam normálne v druhý týžden v marci. Sadím 10. - 15. mája, podľa počasia, niekedy až 20. mája. Priesady pikírujem do 0,5 l kelímkov, aby do doby výsadby nezakrpateli, jogurtový kelímok je na rajča príliš málo. Podstatné je priesady otužovať, cez deň ich od polovice apríla vynášam von, ak sú teplé noci, nechám von aj cez noc. Pozor výsevy hynú už pri +5°C, malé priesady možno +3°C. Len staršie otužené priesady vydržia +1°C. Aj vplyvom vetra stonky stvrdnú. Priesady z fóliáku sú do takej nadmorskej výšky nevhodné, temer vždy sú mäkké a vytiahnuté. Radšej by som zvolil: Výsev doma, od polovice apríla pekný deň - vonku na chránenom mieste, škaredý deň - veranda, alebo za oknom. Vo foliovniku sú teploty aké tá rastlina potom vonku nikdy nezažije, je rozmaznaná. 0,5 l kelímky, otužovanie to celé má jediný cieľ, aby po výsadbe rastlina okamžite štartovala, rástla ďalej. Priesady z foliáku Vám po výsadbe zastanú na 2 -4 týždne, čo je v takej nadmorskej výške osudová strata času. Výber odrôd je tiež podstatný. To čo som písal, Stupické, Sungold, Cigánska princezna (mini kumato) je výber z asi 15 odrôd popisovaných ako veľmi rané, čo som vyskúšal. Napr. Bejbino mi dozrieva v druhej polovici septembra a obvykle 2/3 úrody spáli mráz.
Radovan
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 173.17 (?), 23.3.2016 15:27
Otužilé rajče vydrží i noční mrazy.
Vladimír
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 173.17 (?), 23.3.2016 17:47
Tak u nás bylo dnes ráno bílo (na trávníku). Pochopitelně nemám nijak speciálně cejchované teploměry - měl jsem tam tři: pokojový lihový, digitální (dvojí měření + paměť na MIN a MAX) a teploměr dvojkovový. Měl jsem je u těch dvou sazenic, protože mne výsledek zajímal. Všechny naměřily v raních hodinách mráz. Prostě v Brně ve výšce 290 m n.m. mrzlo, což zaregistrovala i meteorologická stanice na Kraví Hoře.
Vladimír
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 237.101 (?), 23.3.2016 19:09
To je pekne, extremne otuzila, co to znamena? Merila jste teplotu pod dekou? Pane Vladimire, Vy asi deku nepouzivate?
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 173.17 (?), 23.3.2016 21:13
Vidíte tam nějakou deku? Tak jak je to na fotce, tak to tam bylo celou noc. Jen tu fotku jsem dělal až okolo deváté. Je to jen jeden z pokusů abych zjistil co toto rajče vydrží.
Vladimír
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|