Takže pokrájená. Na jak velké kusy? A běžně sterilizovaná teplem nebo nějak jinak? No, ptám se proto, že mi tady přebývá zásoba rajčat ve vlastní šťávě tak nejméně na další rok, možná i 2. Základ na lečo, tedy rajčata s paprikami taky na přírodno, mizí docela rychle, ale samotná rajčata jdou nějak hůř na odbyt, i když je možné, že jsme jich prostě udělali moc. Zato sušená letí jako vítr. Jenže ten můj způsob je děsná piplačka. Takže hledám nějaký inovativní způsob jejich uskladnění.
Loňská rajčata jsem stále ještě nevyhodil, takže jsem dneska kouknul do bedny, a tam jsem našel tak deset rajčátek na salát. Opět posun v čase. A ten salát, no, do nebe ho vychvalovat nebudu, ale přišel k chuti. Jasně, trochu jsem ho přisladil. A tak 15. 3. sklidím rajčata (nejspíš 2) z okna.
Kámoš rajčata mrazí, říká tomu rajčatová zmrzlina a jí je jen tak. Ale já tomu nějak na chuť nedokážu přijít.
Milan HP