Rajčata San Marzano, papriková, banánová
|
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 37.76 (?), 10.2.2012 16:57, zobrazeno: 71849x
Před několika roky jsem pěstovala rajčata San Marzano(semena z ČR). Rajčata nebyla nic moc - bez chuti, moučná, praskala.
Máte někdo nějaký typ na dobrou odrůdu tyčkových rajčat typu San Marzano, nebo banánových, paprikových a pod. Chužťově výrazných a i pokud možno odolných k plísním.
Děkuji
Zuzka
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 37.76 (?), 10.2.2012 17:56
Aha. Tak to jsem ráda, že jsem se optala. Pořád jsem nechápala, co je na nich tak zázračného.
Dnes jsem ale narazila na internetu na paprikové rajce Cornabel F1, které je k přímé spotřebě.
Pokud chci rajské zavářet nebo mrazit, tak je tedy asi jedno, který typ ze SM, ano? Chuťově to bude stejné. Dájí se odrůdy nějak porovnat, pokud jde o plísně a praskání za deště?
Pokud jde o rajčata k přímé spotřebě, ve finále jsme zatím skončili u datlových rajčat Pollicino F1(SEMO). Při dlouhých deštích oproti jiným praskají nejméně a jsou o "chlup" odolnější i k plísním. Chuťově nejsou špatné.
Z.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 1.158 (?), 10.2.2012 19:56
Dobrý den, rajče Roma jsme také zkoušeli pěstovat, ale už jej nepěstujeme a nikomu bych ho nedoporučoval. Je to typické supermaketové rajče bez zvlášní chuti (je pravda, že nepraská). Zkoušeli jsme ho venku i ve skleníku. Rajčata pěstujeme asi 30 let a vyzkoušeli jsme již téměř 50 odrůd. Mezi odrůdy, které pěstujeme stále patří i Policino, které je mnohem chutnější než Roma a když se nenechá přezrát, tak praskání není tak hrozné. VV
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 37.76 (?), 10.2.2012 20:44
Aha. Takže Roma je zjednodušeně řečeno obdoba San Marzano, má trochu víc šťávy a výhoda je, že nepraská. Neví někdo o nějakém tyčkovém rajčeti typu San Marzano, které v dešti tolik nepraská?
Zuzka
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 37.76 (?), 10.2.2012 20:34
Bejbino je také výborné. Ale nám v těch 14-ti denních deštích, co poslední 2 roky byly, nevydrželo. Má problém s praskáním už tak po 1/2-denním dešti. Pollicino u nás vydrží déle - 1 den deště určitě a pak praská jen málo. Ale po třech dnech deště je to také na otrhání a rychlou spotřebu. Měla jsem jeden rok obě odrůdy.
Roma je určitě zajímavá. Škoda, že je keříčková. Já pěstuji kvůli místu raději tyčková rajčata.
Zuzka
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|