Rajčata San Marzano, papriková, banánová



                  
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.32 (?) 
11.2.2012 8:35

Rajčata typu San Marzano a Pollicino jsou na opačných pólech spektra odrůd. Nelze je mezi sebou vůbec srovnávat. Společné mají jen to, že jsou červená. Jak tady píše Mirek, San Marzano je na zpracování v kuchyni či v průmyslu, vůbec bych ho nezkoušela jíst bez zpracování. Na jídlo mám jiné odrůdy jako Bejbino, Stupické Polní a spoustu dalších.

Před lety jsem asi jako každý začátečník v dané době pěstovala Tornádo, něco se snědlo, něco zpracovalo v kuchyni, když byl přebytek, udělal se protlak. Dnes již rajčata typu Tornádo nepěstuji, místo nich pěstuji dvě odlišné skupiny a to rajčata na přímý konzum a dále rajčata na zpracování. V tomto mne hodně vzdělala zahrada.cz, kde přispěvky pana Mirka považuji za nejerudovanější.  Zdraví Jiřina  

  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
terezec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 6.150 (?), 11.2.2012 11:51

Můžete prosím napsat, jaká rajčata pěstujete na zpracování? Děkuji

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 11.2.2012 12:00

typ San Marzano - sušení nebo konzervování

typ Roma (Šejk?) - pečení, protlaky, kečupy

typ Býčí srdce - grilování, kečupy, protlaky

typ Paprikové (banánové, masité, bývá větší než SM) - protlaky, kečupy

typ Ildi - zamražení vcelku, pečení

                     
deerslayer - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (489) - 84.120 (?), 11.2.2012 13:30

Pekne rozdelené, pán Mirek, ale chcem sa spýtať... to ILDI zmrazené vcelku..používate po rozmrazení ako? Neverím, že si udrží pevnú konzistenciu... Mimochodom, ILDI som minulý rok skúšal, ale akosi neviem... viac sa mi páči starý dobrý PERUN... ae určite ešte rraz 2 korene ILDI skúsim

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 11.2.2012 13:36

Jako pečené v oleji na plechu, s paprikami, lilky, balkánským sýrem.

                     
terezec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 6.150 (?), 11.2.2012 13:46

Děkuji za reakci. Chtěla bych dělat protlaky a kečupy. Tak já asi zkusím to Býčí srdce. Ještě bych Vás chtěla poprosit ohledně rajčete paprikového typu-můžete napsat přímo odrůdu? Děkuji

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 11.2.2012 14:20

Já mám všechny takové odrůdy z Ruska, u nás jsem viděl jednu odrůdu na stránkách Moravoseed - Rajče tyčkové HUGO, a žluté banánové na stojanech od firmy Nohelgarden.


                     
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4587) - 38.136 (?), 11.2.2012 14:46

Býčí srdce bude náchylné na plíseň, jako velkoplodé. Bude chtít postřiky.

                     
terezec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 6.150 (?), 11.2.2012 15:46

Tak jaké jiné doporučíte (na kečup a protlak)?

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 11.2.2012 15:58

Pokud nebudete pěstovat býčí srdce nebo jiná velká masitá rajčata, k čemuž nevidím důvod, tak se budete muset pohlédnout v keříčkových odrůdách.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika