Rajčata typu San Marzano a Pollicino jsou na opačných pólech spektra odrůd. Nelze je mezi sebou vůbec srovnávat. Společné mají jen to, že jsou červená. Jak tady píše Mirek, San Marzano je na zpracování v kuchyni či v průmyslu, vůbec bych ho nezkoušela jíst bez zpracování. Na jídlo mám jiné odrůdy jako Bejbino, Stupické Polní a spoustu dalších.
Před lety jsem asi jako každý začátečník v dané době pěstovala Tornádo, něco se snědlo, něco zpracovalo v kuchyni, když byl přebytek, udělal se protlak. Dnes již rajčata typu Tornádo nepěstuji, místo nich pěstuji dvě odlišné skupiny a to rajčata na přímý konzum a dále rajčata na zpracování. V tomto mne hodně vzdělala zahrada.cz, kde přispěvky pana Mirka považuji za nejerudovanější. Zdraví Jiřina
Pekne rozdelené, pán Mirek, ale chcem sa spýtať... to ILDI zmrazené vcelku..používate po rozmrazení ako? Neverím, že si udrží pevnú konzistenciu... Mimochodom, ILDI som minulý rok skúšal, ale akosi neviem... viac sa mi páči starý dobrý PERUN... ae určite ešte rraz 2 korene ILDI skúsim
Děkuji za reakci. Chtěla bych dělat protlaky a kečupy. Tak já asi zkusím to Býčí srdce. Ještě bych Vás chtěla poprosit ohledně rajčete paprikového typu-můžete napsat přímo odrůdu? Děkuji
Já mám všechny takové odrůdy z Ruska, u nás jsem viděl jednu odrůdu na stránkách Moravoseed - Rajče tyčkové HUGO, a žluté banánové na stojanech od firmy Nohelgarden.