Rajčata pro sezónu 2015

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 173.17 (?)
13.1.2015 16:18

Myslím si, že je to spolehlivý web, užívaný v Evropě i v zámoří, asi po stránce informací nejlepší. Na tomto webu také normálně nakupuji rajčatová semena - často víc než potřebuji, beru to jako takový sponzorský dar pro tuto činnost. Majitelka tohoto webu totiž ročně zkouší a zařazuje do databáze cca 300 odrůd, z nichž podstatná část pochází z Ruska. Pochopitelně se snaží část nákladů hradit z prodeje semen.

Vladimír

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 173.17 (?), 13.1.2015 16:18

Myslím si, že je to spolehlivý web, užívaný v Evropě i v zámoří, asi po stránce informací nejlepší. Na tomto webu také normálně nakupuji rajčatová semena - často víc než potřebuji, beru to jako takový sponzorský dar pro tuto činnost. Majitelka tohoto webu totiž ročně zkouší a zařazuje do databáze cca 300 odrůd, z nichž podstatná část pochází z Ruska. Pochopitelně se snaží část nákladů hradit z prodeje semen.

Vladimír

kastef 1975 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (305) - 138.131 (?), 10.1.2015 8:54

Zapotec -nádherné, miluju tyto tvary, taky sem viděla něco podobné ve žluté barvě, ale už nevím název, bohužel.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 173.17 (?), 10.1.2015 7:19

Jen by mne zajímalo, co jste na tom čínském webu nakoupila. Byly to odrůdy čínské?

Vladimír

Vlasta L. - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (56) - 234.228 (?), 10.1.2015 8:57

Nakupovala jsem vloni a předloni na ebay od čínských prodejců, jejich originální čínská balení. Bylo to asi 8 druhů rajčat, nějaké tykve, muškátová jako dárek. Rajčata za mnoho nestála, ze všeho jsem vloni už dala jen 2, letos už jen 1to podlouhlé žluté, co všichni číňané nabízejí,(odrůdy nemají název, jen číslo), to je pro mne opravdu dobré, chutné, nepraská, dlouho vydrželo proti plísni atd. Letos mám už od před Vánoc objednaná na Aliexpres nahoře jmenované Giant monster, Pozzano F1 a Zapotec, vše je po 100 semenech, méně nelze. Tak doufám, že do konce února nebo dřív dorazí. Pro zájemce, kteří se ozývají- až semena dojdou, hned dám zprávu a dohodneme podrobnosti, kvalita bude i pro mne překvapením, tak aby jste mi pak nenadávali...crying V.L.  P.S. Na google je mnoho obrázků Zapotec, některá jsou opravdu masitá a tlusťoučká, radost pohledět...

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.2 (?), 10.1.2015 9:36

to rajce je skutecne nadherne, bohuzel bude asi zas prilis pozdni, podobne jako SM, ale krasavec to teda je :)

StankaO - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (193) - 174.53 (?), 26.1.2015 13:08

Tomatoberry mají i tady, je to totéž rajče, že ano? Asi ho zkusím.

ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (800) - 184.133 (?), 27.1.2015 13:00

Koupil jsem si rajčata odrůdu Piccadilly. Z překladače vyběhlo: Druh švestkové rajče, které patří do kategorie malých rajčaty révy. Jsou zářivé červené barvy a mají středně malý průměr. Jejich charakteristickým rysem je mimořádně tenká kůže, což z nich dělá ideální pro výrobu rajčatové pyré a omáčky v hlavních produkčních oblastech Puglia Sicilia. Máte s ní někdo zkušenosti?

Piccadilly
Piccadilly

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?), 18.12.2015 11:42

Špatné dozrávání - červenání, zelený kroužek okolo šťopky - způsobuje přebytek světla, nebo nedostatek draslíku. Doporučeno při silném slunci rostliny přistínit. Vysílání R2, dnes, zahradní poradna. Kdo radil nevím, pustil jsem to v půli.

akelacz - (17) - 40.19 (?), 18.12.2015 12:59

StankaO - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (193) - 174.53 (?), 17.1.2015 21:21

Po loňském roce, kdy po dlouhodobých deštích vzala plíseň vše šmahem ještě před dozrátím 1. rajčete, se nemůžu nějak nastartovat. A to jsem měla báječné odrůdy od Mr. Biggg! Achichouvej :-)  Asi vyseji jen zbytek semen z předchozích let. Pane Vladimíre, jak jste byl spokojen s krošečka havrošečka? Nedozrály mi, mám jich tu ještě plný sáček, vyset - nevyset?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz