Rajčata pro sezónu 2015
|
|
|
|
Standawrc - (6) - 252.138 (?) 28.2.2015 9:51
děkuji moc a moc za radu pomohli jste mi. Já mám připravenou zálivku jak u rajských, okurek tak i u paprik v zemi průsakovou hadicí (protože tomu moc nevěřím pči ucpání atd .i když to má filtr) + mám ještě kapénkovou metodu po domácku rozvody s originál tryskami na rajčata. To samí mám u okurek hadovek připravený. Na papriky jsem myslel, že udělám klasickou jemnou sprchu z výšky tak 1 m zatím podle velikosti paprik ve skleníku, aby voda nezasahovala do rajských ani do okurek.
Jak píšete asi by to dělalo problém s vlhkostí celého skleníku, a pak nedoporučujete vodu ani u paprik na list . Oni budou mít vodu z průsakové hadice asi 15 cm v zemi, ale nemám ji odskoušenou a zatím tomu nevěřím a zdali taky mi to vyjde hadice na každou papriku přímo na kořeny . 10 cm odchylka může být u některých a to je moc . Proto jsem myslel přidat ještě sprchu, bylo by to jednoduchý řeěení .Nic dám k paprikám taky jako u rajských, okurek, atd kapénku , můžu ji kdykoliv zapnout - vypmout podle potřeby místo sprchy
Děkuji moc všem za radu
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 173.17 (?), 27.2.2015 21:23
Philovita je jako každé jiné tyčkové (indeterminantní) rajče, takže se vyštipují fazochy. Je to cherry rajče a lze je pěstovat na jeden, dva nebo i tři stonky a tomu přizpůsobit vyštipování.
Pro zvýšení Ca přidávám dřevěný popela a také nemám problémy se suchou hnilobou květního konce rajčat na kterou trpí zejména bifteková rajčata a rajčata na sušení z oblasti San Marzano.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
Standawrc - (6) - 252.138 (?), 28.2.2015 5:13
Prosím o radu stačí ve skleníku vzdálenost mezi rajčatama tyčkovými (Tornádo atd.) 40 cm mezi sebou a mám to jen jedné řádce .Mám už připravený tyčky s zavlažováním a soused mi tvrdí , že je to asi málo .Musím to předělat nebo ne na větší vzdálenost a důvod ? Viděl jsem v zahradnictví i blíže, že to měli . a ještě jeden dotaz v jednom skleníku mít na jedné straně rajčata a přes uličku v pravo a okurky hadovky roubavaný na dýni Děkuji
Prosím ještě jeden dotaz i kydyž to není k věci .Mohu papriky ve skleníku zalévat i přes listy jako sprchu jemnou ? Rajský se nesmí zalévat na list jen ke kořenům , ale o paprikách na internetu jsou rozdílný názory prosím odborníky Děkuji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standawrc - (6) - 252.138 (?), 28.2.2015 9:51
děkuji moc a moc za radu pomohli jste mi. Já mám připravenou zálivku jak u rajských, okurek tak i u paprik v zemi průsakovou hadicí (protože tomu moc nevěřím pči ucpání atd .i když to má filtr) + mám ještě kapénkovou metodu po domácku rozvody s originál tryskami na rajčata. To samí mám u okurek hadovek připravený. Na papriky jsem myslel, že udělám klasickou jemnou sprchu z výšky tak 1 m zatím podle velikosti paprik ve skleníku, aby voda nezasahovala do rajských ani do okurek.
Jak píšete asi by to dělalo problém s vlhkostí celého skleníku, a pak nedoporučujete vodu ani u paprik na list . Oni budou mít vodu z průsakové hadice asi 15 cm v zemi, ale nemám ji odskoušenou a zatím tomu nevěřím a zdali taky mi to vyjde hadice na každou papriku přímo na kořeny . 10 cm odchylka může být u některých a to je moc . Proto jsem myslel přidat ještě sprchu, bylo by to jednoduchý řeěení .Nic dám k paprikám taky jako u rajských, okurek, atd kapénku , můžu ji kdykoliv zapnout - vypmout podle potřeby místo sprchy
Děkuji moc všem za radu
|
|
|
|
|
|
|
host - 8.84 (?), 28.2.2015 11:50
Pane Vladimíre, moc děkuji a s tím popelem to taky vyzkouším.
|
|
|
|
|
|
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 142.1 (?), 28.2.2015 14:09
Ve skleníku, kde se pěstují rajčata, je nutno udržovat nižší vzdušnou vlhkost s ohledem na postižení plísní bramborovou. Sprchu bych k zalévání nepoužívala. Zalévání podmokem je ideální řešení.
S popelem ze dřeva mám výborné zkušenosti, trochu rozhodím na zrytý povrch půdy na podzim. Dále jsem loni používala výluh z popela na list při léčbě a prevenci apikální nekrozy. Vycházela jsem z logické úvazy, že hlavní složkou popela je vápník, část vápníku je přítomna v rozpustných formách, takže se něco musí vstřebat přes listy. Nutno volit nižší koncentraci, aby nedošlo k popálení. Jiřina
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 28.2.2015 14:35
Jak prosím získáte výluh z popela, jaká koncentrace je účinná a zároveň bezpečná? Děkuju za odpověď, S.P.,Ch.
|
|
|
|
|
|
|
host - 13.228 (?), 28.2.2015 18:21
zmerajte pH papierikom. Ak je alkalicke zriedit, alebo vyliat jednu sodovku na kybel vody.
|
|
|
|
|
|
|
Registrovanýuživatel - Stříbrný Zahrádkář (407) - 75.21 (?), 1.3.2015 8:23
Nebo si kupte lignohumát, s těmito home made pokusy si akorát uškodíte.
Ty výluhy z popela, dřevěnýho uhlí atd. mají za cíl získat lignohumát.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|