Rajčata pro sezónu 2015
|
|
|
|
|
|
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 142.1 (?) 24.1.2015 20:01
Příspěvek nováčka je dost zmateně napsaný, bez interpunkce, hůře srozumitelný. Přesto zkusím odpovědět. Z příspěvku jsem pochopila, že má zájem jen o hotové sazenice, že doma nevysévá semena a nepředpěstovává sazenice. V tom případě bude výběr rostlin velmi omezený a dán nabídkou zahradnictví v okolí. U nás bych si vůbec nevybrala, neboť místní zahradník pěstuje jen Tornádo, o Bejbino prý nebyl zájem. Konkurenční zahradnictví předpěstovává nějaké univerzální rajče holandské výroby, název odrůdy nesděluje. Možná někde ve větších městech máte výběr sazenic větší. Sama dopuručuji jít cestou vypěstování sazenic, pokud k tomu nejsou doma vůbec podmímky, tak někoho pověřit jejich vypěstováním. Vhodné odrůdy nebudu jmenovat, opakují se zde stále dokola, je nutno pročítat i roky dozadu. Třeba projít starší příspěvky o výsadbě rostlin do skleníku a všimnout si u nich data. J.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standawrc - (6) - 252.138 (?), 25.1.2015 15:00
ano nevysévám , protože tomu nerozumím . Kupuji jen sazenice výběr na jaře je z několika odrůd u jednoho zahradníka , a jiný zase odrůdy jsou ve vyhlášených Čimelicích v zahradnictví .Jen nevím jak mají být ty papriky správně vysoký . Jak jsem psal nejvíce jsem měl v září výsoké papriky venku 25-30 cm ( bylo to správně nebo byla někde chyba - myslel jsem , že budou aspon 1m vysoký ), seznam o který se jedná je v mém dřívějším příspěvku .Budu je mít ted větší ve skleníku a větší úrodu? Nebo musím mít jiný odrůdy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rebus225 - (27) - 210.123 (?), 25.1.2015 20:23
dobrý den, letos chci zkusit mimo klaské, tzv. steakové Roman Striped, White beefsteak, Delicious.
|
|
|
|
|
|
|
host - 63.212 (?), 28.1.2015 21:41
Už sa aj ja môžem pochváliť prvým prírastkom.
25.1 večer vysiate poloneskore odrody - SM typ Majori, lampadino, nano, roman striped, spencer, costoluto fiorentino a genovese, brandywine yellow, napoli a roma
a prvý rekordér bol Roman striped (neoseed) - dnes ako som prišla z práce o 16,00 hod už jeden vykličený (možno tam bol už od rána kto vie) - stihol to za menej ako dva a pol dňa :DDD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|